Frustreret vandråd sender åbent brev til minister

Flere frustrerede medlemmer af Vandråd Djursland har sendt et åbent brev til ministeren. "Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på et indspil, som ikke bliver brugt?", lyder det i brevet.

Store dele af Vandråd Djursland sidder frustreret tilbage efter modtagelsen af Miljøstyrelsens nye bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter og bekendtgørelse om miljømål for overfladevandområder og grundvandsforekomster. 

Miljøstyrelsen har kun i halvdelen af tilfældene valgt at lytte til Vandråd Djurslands indspil og har set fuldstændigt bort fra et enigt vandråd, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

”Der blev efterspurgt lokal viden og erfaring. Hvorfor skal vi bruge tid og kræfter på at blive enige, hvis der ikke bliver lyttet til vores anbefalinger. Det forstår vi ikke”, lyder det fra Rikke Skyum, chef for Land, miljø & erhverv, Djursland Landboforening.

Derfor sendte flere medlemmer af Vandråd Djursland onsdag eftermiddag, to dage inden fristen for at indsende høringssvar udløber, et fælles åbent brev til Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. 

”Vi håber på en reaktion fra Ministeren. Hvis han ikke mener, at emnet er velegnet til folket, så skal vi ikke spørges. Vi vil gerne have en klar melding og reel indflydelse, inden vi går i gang med endnu en vandrådsrunde i efteråret”, understreger Rikke Skyum.

Faktaboks

I forbindelse med landbrugspakken blev det besluttet, at vandrådenes viden skulle bringes i spil i forbindelse med kvalificering af afgrænsning og udpegning af de vandløb, der indgår i vandområdeplanerne 2015- 2021.

Lokale vandråd rundt om i landet meldte i 2017 de vandløb ind, som de mente, skulle henholdsvis tages ud og forblive i vandområdeplanerne.

Relaterede

13. dec 00:00

Vandråd blev holdt for nar

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, 6064 Jordrup

13. dec 00:00

Vandråd blev holdt for nar

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, 6064 Jordrup

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle