Frygten for traktoren lettede i høsten

Louise på 20 måneder nyder at sidde med i traktoren, når far og farfar høster.

Når der høstes på Lindegaard, beliggende ved Uggerslev på Nordfyn, er det ofte med datteren Louise på 20 måneder som passager i traktoren. Også tirsdag, da der blev høstet vårbyg, var hun med sin far, Thomas Jensen, i marken.

"Det er blevet hyggeligt for hende at være med i traktoren. I foråret var hun lidt bange for traktorer, men det er også en stor maskine at stå ved siden af, når man er 20 måneder. Nu er det blevet liv og glade dage at være med i traktoren," siger Gitte Toft, mor til Louise. 

Når Louise er med sin far i traktoren, er der masser at kigge på og tale om.

"Hun er begyndt at snakke meget. Hun skal jo bare lære ordene, så det der med, at der er noget at snakke om, når hun er med, synes hun, er sjovt. Man kan snakke om, at der kører der en lastbil, der er en vindmølle, og der går hesten," fortæller Gitte Toft.

Fast makker i traktoren

Louise på 20 måneder griber enhver chance for at vinke til sin farfar, der sidder i mejetærskeren, og det er noget, der giver glæde hos de voksne.

"Mejetærskeren kører ved siden af, så hun kan vinke til sin farfar. Hun er farfars lille øjesten, fordi hun kan og vil være med nu. Hun er med ligeså tit, det kan lade sig gøre. Det er ikke dagligt, men det er da nogle gange om ugen," siger Gitte Toft.

Thomas Jensen, Gitte Tofts kæreste og Louises far, overtog Lindegaard 1. januar 2014 efter sin far. 

Dansk gods drog på medaljehøst ved oste-VM 20. november · 14:15

"Vi ser farfar næsten hver dag. Han skal jo lige ud og se til det hele, og han hjælper til med alt," siger Gitte Toft.

Thomas Jensen er 3. generation på gården, og på de cirka 82 hektar dyrkes hvede, raps, vinterbyg og vårbyg. Mejetærskeren er en Deutz af ældre dato.

"Mejetærskeren er ved at være 18-20 år gammel. Det er en ældre dame, som vi siger," fortæller Gitte Toft.

Med det indsendte billede deltager Gitte Toft i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en supersej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu