Fugleinfluenzaen bidrager til blødende HKscan i Danmark

HKscan får atter underskud på det danske marked.

Danskerne vil have stadigt mere kyllingekød. Til gengæld halter det med eksporten fra de danske del af HKscan, fremgår det af koncernens årsrapport for 2016. I Danmark ejer den finske kødgigant selskabet Rose Poultry A/S.

Underskuddet var på 9,1 millioner euro, svarende til 68 millioner kroner. Det er på niveau med underskuddet sidste år. HKscan, der er et børsnoteret aktieselskab, har i en årrække kæmpet med at skabe overskud i Danmark.

"Markedssituationen ved eksport var hård hele året, og Danmark præstation i disse markeder
blev negativt påvirket både med hensyn til pris og mængder. Mod årets slutning blev dens præstation yderligere påvirket af lukningen af vigtige asiatiske markeder som følge af udbrud af fugleinfluenza i Danmark i løbet af
november," skriver HKscan.

Omsætningen på det danske marked faldt omtrent en procent, fra 175,9 til 173,2 millioner euro, svarende til knap 1,3 mia. kr.

HKscans danske forretning, der har base i Vinderup, hentede for knap tre år siden Anders Jeppesen Jensen hos Tican til jobbet som adm. direktør. Han blev udskiftet i sommeren 2016 med Göran Holm, der også har ansvar på detailområdet i Skandinavien for HKscan.

Også for koncernen som hele melder HKscan om et skuffende resultat med et lille overskud på cirka 30 millioner kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle