Fugleinfluenzaen er tilbage i Tyskland

Der er fundet en vildand smittet med fugleinfluenza i den tyske delstat Slesvig-Holsten og dermed at sygdommen igen tæt på Danmarks grænser.

Lørdag fandt man i Tyskland en pibeand smittet med den højpatogene fugleinfleunza, der hærgede i hele Europa i vinters og langt ind i sommeren 2021.

Anden blev fundet død i Nordfriesland i den nordlige delstat Slesvig-Holsten og er dermed efterårets første fund af fugleinfluenza i Tyskland. Det skriver det tyske medie Topagrar.

Fundet bekymrer landbrugs- og miljøminister i nabostaten Mecklenburg-Vorpommern, Till Backhaus. 

"Det er efterår, og dermed øges risikoen for ny smitte med fugleinfluenza. Nu har vi set den første sag i vores nabostat, og vi må gå ud fra, at der kommer flere i de næste par uger. Det viser vores erfaringer fra epidemierne de sidste par år. Der er grund til bekymring, men der er ingen grund til panik", udtaler han ifølge mediet.

De tyske fjerkræproducenter er derfor blevet bedt om at være ekstra opmærksomme på døde dyr, og flere eksperter advarer om, at efteråret kan byde på en ny hård opblussen af sygdommen. Virussen er nemlig ikke forsvundet hen over sommeren, som den plejer, og der er sporadisk fundet smittede fugle i Nordeuropa.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle