Fynsk teknologivirksomhed mindsker madspil - med på stor dansk robotmesse

Robotklyngen i Odense fortsætter sin vilde vækst og i juni mødes 120 investorer med over 20 nye virksomheder fra robotbranchen. Med er Trivision, der udvikler teknologi, der kan tjekke madvarers emballage for fejl og mindske madspild.

Robotter er det nye sort, og i juni gør robotklyngen i Odense endnu engang opmærksom på sig selv, når de inviterer 120 investorer til at møde over 20 nye virksomheder fra robotbranchen.

Målet er at sætte investorer og kapitalsøgende, nystartede virksomheder sammen. Det skriver Grouleff Communications i en pressemeddelelse. 

Med til arrangementet, som kaldes Odense Investor Summit 2019, er den fynske virksomhed TriVision, der udvikler kameraer og maskiner, der kan tjekke emballage og etiketter og dermed opdage fejl i fødevareindustrien.

Virksomheden har skabt en teknologi, der har øget effektiviteten hos kunder som Arla Foods og Danish Crown, hvor maskinerne sikrer, at god mad ikke kasseres på grund af fejl i indpakningen.

Men også emballagekvaliteten er forbedret, idet blandt andet Arla Foods har udtalt, at de får færre klager fra forbrugere og har færre produktionsstop. Derudover kan teknologien også forebygge at virksomhederne skal tilbagekalde varer og miste indtægt.

"Vi er med, fordi vi bliver eksponeret for potentielle investorer med det formål at få yderligere kapital til vækst i Europa med den teknologi, som vi tror er super god", siger Jesper Bach, CEO i Trivision til landbrugsavisen.dk.

TriVision vil bruge investeringerne til at eksport af deres teknologi til det globale fødevaremarked.

En af Danmarks hurtigst voksende industrier

På få år har Danmark etableret en af verdens førende robot- og automationsindustrier. Forskning, udvikling og gode betingelser for stærke start-ups har allerede skabt 8.500 direkte arbejdspladser over hele landet og en årlig eksport på mere end 10 milliarder kroner. Samtidig viser prognoser, at markedet kun vil vokse i årene fremover.

I 2025 forventes omsætningen at vokse til 52,5 milliarder kroner, og antallet af medarbejdere kan nå op på 25.000 - en tredobling på bare seks år.

Tallene stammer fra den første analyse af Danmarks robot- og automatiseringsindustri og dens bidrag til landets økonomi, som netop er offentliggjort i en ny rapport fra Damvad Analytics.

Faktaboks

Robotklyngen i Odense 

  • Robotklyngens synergieffekt er kendt verden over. Klyngen skabte en omsætning på over 5,7 milliarder kroner i 2017 - en stigning på 32 procent siden 2015, svarende til i gennemsnit 1.785.000 kroner pr. medarbejder.
  • Siden 2015 er der blevet investeret mere end 5,5 milliarder kroner i robotvirksomhederne i Odense. 98 procent kom fra private investorer, blandt andet amerikanske Teradyne, der betalte op imod fire milliarder kroner for to ret nystartede virksomheder.
  • På Odense Investor Summit 2019 møder kapitalsøgende virksomheder fra en af Europas mest dynamiske robotklynger, Odense Robotics, investorer, som repræsenterer smart money og risikovillig kapital.
  • Mere end 20 internationale og danske nystartede virksomheder og SMV'er inden for robotter, droner og sundhedsteknologi møder her mere end 120 investorer, der ønsker at investere i robotter, droner og sundhedsteknologi.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle