Går i storebrors fodspor og bygger ny slagtesvinestald
Knud Kjær Knudsen har store ambitioner. Han er i færd med at bygge en slagtesvinestald magen til den, hans storebror tog i brug forrige år.

Selv om der en god håndfuld år mellem brødrene Knud og Kim Kjær Knudsen, så holder 24-årige Knud sig ikke tilbage for sin storebror.

Kim byggede forrigee år en af landets største slagtesvinestalde, og nu følger lillebror trop med byggeri af en slagtesvinestald på Bukkerupgaard, så han samlet kan komme op på 30.500 slagtesvin årligt på ejendommen.

LandbrugsAvisen interviewede for godt et år siden Knud Kjær Knudsen, da han studerede på virksomhedsleder-uddannelse. Dengang ejede han flere ejendomme, havde 900 søer og ambitioner om at overtage sin fars ejendom på sigt.

Han har ikke stået stille siden, og 18. august 2016 blev næste skridt i hans liv som svineproducent taget med første spadestik for slagtesvinestalden, som samtidig var grundlaget for hans eksamensopgave på landbrugsskolen.

»Jeg valgte denne slagtesvinestald fra Agrifarm med luftrensning, hvor byggeomkostningerne er højere, men hvor kapacitetesudnyttelsen er bedre. Desuden har min bror Kim opnået gode resultater i en tilsvarende stald, hvor foderforbruget har været under 2,6 FE. Jeg har budgetteret med 2,55 FE i stalden og 2,65 FE i min eksisterende slagtesvinestald, hvor jeg har 2.250 stipladser,« fortæller Knud Kjær Knudsen.

Udvidelsen skal ses som en del af et større puslespil for Kjær Knudsen-familien, der runder 90.000 slagtesvin med den nye slagtesvinestald på Bukkerupgaard. En lejet slagtesvinestald bliver droppet som følge af den nye stald.

»Det haster med at få bygget stalden, fordi min bror har udvidet soholdet fra 1.250 til 1.550 søer på sin ejendom Allingemaglegaard,« siger han.

I interviewet i 2015 var planen på sigt at overtage faderens bedrift. Planen har ikke ændret sig.

»De planer er ikke ændret, men i første omgang skal jeg overtage den soejendom, jeg selv ejer, men som min far lejer af mig. Den skal jeg stå for driften af, når den nye slagtesvinestald står klar,« siger han og peger igen - som for et år siden - på rammevilkårene som hans største trussel.

»Rammevilkårene nager mig stadig. Vi kan jo se, hvilken betydning de har, når det er muligt for de tyske slagtesvineproducenter at betale et stort tillæg for de danske smågrise,« påpeger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle