Gårdbutik måtte udvide: Folk bankede ofte på vores dør

På grund af efterspørgsel har gårdbutikken Lammefjordens Spisekammer i løbet af 10 år måtte udvide og sælge flere forskellige slags fødevarer.

Området ved Lammefjorden er kendt som et godt landbrugsområde og rig på næringsstoffer.

I Fårevejle har John Nielsen og Karin Linderoth Nielsen løbende måtte udvide deres snart 10 år gamle gårdbutik Lammefjordens Spisekammer. Kunderne har efterspurgt flere og flere af deres fødevarer.

"Vi oplevede ofte, at folk kom og bankede på vores dør for at spørge, om det var vores marker, og om de måtte købe nogle af vores gulerødder, pastinakker og kartofler. Så vi blev enige om at starte en gårdbutik," fortæller Karin Linderoth Nielsen.

Særvarer fra kompostbunken

Grøntsagerne er enten fra egne marker på i alt 40 hektar eller fra lokale landmænd. Varene vælges ud fra sæson og er bl.a. asparges, blomkål, salater, gulerødder, porre og knoldselleri.

"Lammefjorden er én stor kompostbunke, som giver nogle rigtig gode grøntsager. Vi har BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse, red.) på kartofler og gulerødder. Det betyder, at vi har særvarer, som kun få kan dyrke," siger Karin Linderoth Nielsen.

"Vi lytter også til, hvad kunderne efterspørger såsom salater, pak choy og glaskål."

Morgenposten: Stor John Deere Europapremiere i dag - Maskinforretning på nippet med ny afdeling i Randers.Maskiner 11. december · 06:49

Efter blot tre-fire år måtte de udvide det gamle fyrerum og bruger i dag hele rummet. Den bagerste del er en delikatessehylde med varer fra Geopark Odsherred, som er et afgrænset område med unik geologi og istidslandskab.

"Vi startede med kun at have frugt og grøntsager fra Lammefjorden, men der er ikke så meget i sommermånederne. Da vi begyndte at udvide lokalet, var det samtidigt med at Geopark Odsherred blev til. På den måde kunne vi dyrke meget mere," siger hun.

LandbrugsAvisens journalister, Aske og Victoria, er på Danmarkstur i de næste par uger og er på jagt efter lokale fødevarer.

Stadig flere fødevarer sælger sig selv med, hvor de kommer fra. Men hvordan gør man lokale fødevarer til en god forretning, og hvad gør producenterne anderledes? Det er nogle af de spørgsmål de forsøger at få svar på. Læs mere i LandbrugsAvisen og hold øje med, hvor Aske og Victoria er i næste uge. Vi modtager gerne ideer til, hvor de skal dreje forbi.

http://landbrugsavisen.dk/files/styles/article_scaled/public/jagten_logo_mindre_2.jpg?itok=MEzltrHI

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu