Gårdejer købte MF i 1964 - bruger den stadig

Mens sønnen klarer høsten, inspicerer Erik Toft arbejdet på den gode gamle MF 35.

Da der fredag blev høstet hvede på Margrethelyst, var gårdejeren, den 83-årige Erik Toft, ude at inspicere høstarbejdet på sin Massey ferguson 35.

"Det er min kære fader, som lige var ude at se, om høsten gik godt," siger Thomas Toft, der hjalp med at høste.

Traktoren er fra 1964, hvor Erik Toft købte den til sin gård. På trods af dens høje alder, har den forhåbentligt mange gode år i sig endnu. 

"Han har haft den, siden den var ny. Det er den sidste traktor, han vil af med. Den er et helt klenodie at have stående," siger Thomas Toft.

I traktorens unge dage kunne den trække alle typer af maskiner.

"Den har både kørt med vogn, harve, plov, frontlæsser og møgspreder. Alt hvad der har hørt til en landbrugsejendom," oplyser Thomas Toft.

Kæmpe russisk svineproducent ramt af afrikansk svinepestSvin 13. december · 07:41

Traktoren kører stadig godt, men her på dens ældre dage har den ikke helt så mange opgaver.

"Den er bare lige til at futte lidt rundt på eller til at harve gårdspladsen," siger Thomas Toft.

Det er Erik Toft på 83, der ejer og driver Margrethelyst, mens hans to sønner hjælper til i deres fritid. Til gården hører cirka 60 hektar, der i år har været tilsået med hvede og byg.

Thomas Toft deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu