Gårdejer trist over at misse sommerens dyrskuer - lavede sit eget virtuelle skue

Når nu sommerens dyrskuer er aflyst, må man tage sagen i egen hånd. Sådan tænkte Martin Rasmussen, der har fået banket et virtuelt dyrskue sammen.

Da meldingen om aflysningen af sommerens dyrskuer begyndte at trille ind, var det til store skuffelse for familien på Dueholm Holstein nær Skive.

For planlægningen var igang, og dyrskuerne var krydset af i kalderen, og familien, der er flittige dyrskuegængere - og ofte har fået fine placeringer til konkurrencerne, var begyndt at glæde sig. Men hvad gør man så, når sommerens højdepunkt bliver aflyst? 

Man laver da bare sit eget virtuelle dyrskue, så ingen behøver komme for tæt på hinanden. Sådan tænkte i hvert fald Martin Rasmussen, der driver Dueholm Holstein og Dueholm Ismejeri sammen med sin far Torben Rasmussen og sin kæreste Ann Witte.

"Vi synes, det er sjovt at gå til dyrskuer og få bedømt vores dyr, så når nu man ikke kunne det rigtige, så var det her nok det næstbedste. Vi har faktisk gået med ideen længe, og da alle dyrskuerne blev aflyst virkede det nærliggende at prøve at gøre det", forklarer Martin Ramussen.

Torben Rasmussen og svigerdatteren, Ann Witte, står sammen for den praktiske drift af Dueholm Mælkeproduktion, mens Martin Rasmussen, der er medejere af gården, til daglig arbejder uden for bedriften.

På gården har de 250 årskøer, henholdsvis Holstein og rødbroget Hosltein, og 180 hektar jord.

Læg en video op af din ko

Det virtuelle dyrskue skal sikre, at man også denne sommer kan vise sine bedste dyr frem. Det forgår ganske simpelt ved, at de tilmeldte lægger billeder og eller videoer op af deres dyr på en hjemmeside lavet til formålet. Herfra kan andre, og også dommeren, vurdere dyrene. 

Inspirationen til ideen er hentet i udlandet, og en svoger var god til at programmere, så han har designet hjemmesiden.

Tilmeldingen åbnede i slutningen af april og er netop lukket. 50 tilmeldte dyr fra 12 - 15 bedrifter blev det til.

"Det er vi rigtig tilfreds med", siger gårdejeren, der selv har 10 dyr tilmeldt konkurrencen.

Kan dine gode konkurrenter så egentlig regne med en fair bedømmelse?

"Haha, det tør jeg ikke love. Jo, jeg regner stærkt med, at dommeren sætter fagligheden øverst", siger Martin Rasmussen, mens han griner færdig.

Martin Ramussen, der har erfaring som udstillingsarrangør hos MidtWest Farmshow og Aulum Dyrskue, mens hans far tidligere har været en del af Landsskue-udvalget.


På hjemmesiden kan man se billeder eller videoer af de tilmeldte dyr, om det er kvie eller ko, og i så fald, hvor mange kalve, den har fået. 

Tysk dommer sidder klar 

Dyrene er nu ved at blive inddelt i grupper ligesom til de vante dyrskuer, og så skal en tysk dommer, der alligevel skulle have været dommer til Landsskuet bedømme dyrene.

Det får han et lille symbolsk beløb for, har de aftalt, fortæller Martin Rasmussen.

Bedømmelserne får de tilmeldte sendt på mail engang i juni, men allerede nu kan de gå ind og lure på konkurrenterne.

"Vi har også snakket om, at den endelige bedømmelse kan foregå ved en brugerafstemning inde på hjememsiden for at vi kan aktivere folk på de sociale medier lidt", siger Martin Rasmussen.

Præmierne er der ikke helt styr på endnu, men han har et par gode kontakter i baglommen, som han håber vil være med til at sponsorere et par gaver.

"Det har kostet i tid, men det har ikke kostet os nogen penge i større grad at lave det her, og vi gør det jo fordi vi synes, det er sjovt".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle