Gammel mejetærsker klarer høsten, hvor de store ikke kan komme til

Hvert år hjælper Ivan Laursen sin morbror med at få høstet et lille stykke jord, hvor der ikke er plads til de store maskiner.

På Nørregård ved Brundby på Samsø, er det et lille vænge på cirka 0,3 hektar, hvor de store mejetærskere ikke kan komme til. Men det kan Ivan Laursens Dronningborg D900 fra 1972. Derfor kommer han hvert år og høster det lille stykke for sin morbror. I år var der vårbyg på marken.

"Høsten gik fint - der var ingen stop. Det tog en times tid i det hele. Det er et lille stykke jord, så der går meget tid med at vende," siger Ivan Laursen. 

Ivan Laursen har, siden han var barn, interesseret sig for gamle landbrugsmaskiner. Faktisk er hans interesse så stor, at han har åbnet et museum: Samsø Landbrugsmuseum.

"Min morfar havde landbrug, da jeg var barn. Han fortalte meget om de gamle maskiner, han havde kørt med, og så havde han nogle lidt ældre traktorer. Det er der, interessen startede. Og så havde jeg egentligt i mange år drømt om at åbne et museum," fortæller Ivan Laursen.

Den ene traktor, en Bukh Jupiter,  har levet hele sit liv på Nørregård. Den kom til gården i 1968, mens den anden traktor, en Bukh Juno, kom til i 1975. 

"De to traktorer er min morbrors, og de er stadig med i driften på gården," fortæller Ivan Laursen.

Landmand fik frataget elevgodkendelse efter Facebook-opslag 14. november · 16:07

Mens mejetærskeren tømmer tanken i en Herborg kornkasse, er Ivan Laursen hoppet ud for at få taget et billede.

"Det hele går så stærkt i høsten, så jeg fik ikke set, at min finger også kom med på billedet," skriver han i en kommentar til billedet.

Det er Ivan Laursens morbror, Niels Jørn Andersen, der ejer slægtsgården på cirka 20 hektar. I dag er det et fritidslandbrug. 

Ivan Laursen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu