Gammel traktor mødte nyere mejetærsker: "Vildt hvad de kørte rundt på i gamle dage"

Ny og gammel mødte hinanden, da Anders Heick var i gang med at høste vårbyg, og naboen lige kom kørende i sin MF 135 fra 1970'erne.

"Det sætter lidt gang i ens tanker om, hvordan landbruget engang har set ud. Det er lidt vildt at tænke på, hvad de kørte rundt i dengang, hvor 10 hektar kunne høstes på én dag, hvis det gik rigtig godt", siger Anders Heick på 30 år.

Han arbejder til daglig som markmand hos Mads Kragh ved Hejnsvig med 350 hektar og 300 jerseykvæg. Da han fredag var i gang med at høste vårbyg, kom naboen, Henning Jensen, forbi i sin Massey Ferguson 135.

"Vi lejer 25 hektar af Henning, og så skulle han have en sjat korn til sine høns. Så syntes jeg, det var et godt perspektiv med en ny og stor mejetærsker, og så en gammel traktor", siger Anders Heick.

Færdig med høsten

På markerne er der også græs, majs og rug. Mejetærskeren har Mads Kragh lejet til at høste, da han ikke mener, der er nok korn på markerne til at have egen maskine.

"Det ser godt ud med vårbyg, men vi har 60 hektar med rug, hvor det nogle steder har været knækket eller lagt sig ned. Vi har haft det rimelig nemt alligevel, for vi har kunne høste det meste, så vi er rimeligt godt tilfredse", lyder det fra Anders Heick.

Rundt om i landet har de seneste to uger givet mange lokale byger, der har gjort det til et puslespil at finde passende tidspunkter til at høste.

"Høsten er gået fint, og vi er færdige. Vi startede på vårbyg lige inden, og så kørte vi en enkel dag, så begyndte det at regne. De her dage har vi kørt næsten hver dag og nat", fortæller Anders Heick, der hentyder til weekendens varme vejr.

Installeret nye blæser til staldene

Perioden med mange byger gav gengæld tid til at sætte nye blæsere op i staldene.

"Vi har haft problemer med, at køerne har tabt for meget mælk, når de har haft det varmt. Lige så snart temperaturen er over 20 grader, så bliver det for meget. Men nu håber vi på stabil ydelse", siger han og fortsætter:

"Nu skal vi have kørt halmen hjem, som vi selv presser til minibigballer. Vi regner med 3.000 minibigballer i år, som vi bruger til foderblanding og strøelse. Inden alt for længe skal vi også snitte majs".


De 200 Jerseykøer får det for varmt ved over 20 grader og har nu fået blæsere over sig.

Med de indsendte fotos deltager Anders Heick i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle