Gartneri får underskud - skal betale millioner af støttekroner tilbage

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn har måttet tilbagebetale otte millioner kroner de har modtaget i støtte.

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn, der producerer tomater i Bellinge nær Odense, har præsenteret regnskab for 2018.  

Regnskabet viser et underskud på 5,6 millioner kroner, mod sidste års overskud på 688.000 kroner. 

Underskuddet er dog ikke kommet på baggrund af dårlig forretningsførsel eller lignende, fortæller økonomichef Mads Clausen. 

”Vi har måttet tilbagebetale otte millioner kroner, da vi har fået IKV-støtte, som energistyrelsen siden har underkendt”, siger han. 

IKV- støtte er tilskud til industriel kraftvarme og er støtte til merudgiften til produktion af strøm.

Gartneriet producerer strøm via gasmotorer, hvorfra varmen og CO2 benyttes i drivhusene til tomatproduktion. 

Derfor har gartneriet som en række andre virksomheder kunnet få en IKV-støtte fra energistyrelsen mellem 2013 og midten af 2017. 

Her underkendte energistyrelsen deres egen støtteordning, da man mente at der var blevet overkompenseret. Derfor har Alfred Pedersen & Søn og de andre støttemodtagere måttet betale tilbage. 

”Det er bundærgerligt, at det foregår sådan i en styrelse. At man selv laver en støtte, for siden at underkende støtten. Selv om vi har modtaget støtten i god tro er det bare at betale”, siger Mads Clausen. 

Han forsikrer dog om, at firmaet grundet en solid økonomi, kan tage tilbagebetalingen uden at knække nakken. 

”Vi ville jo nok ønske at vi aldrig havde fået pengene, for vi har bl.a. investeret i et nyt væksthus. Så pengene er bundet i mursten. Heldigvis har vi kunnet tage det på vores kredit da vi generelt har en sund forretning”, siger Mads Clausen. 

Han oplyser desuden, at firmaet forventer overskud igen næste år. 

”Sidste år var vi ramt af en alt for god sommer, der pressede priserne helt ned. Får vi i år en almindelig dansk sommer, så skal vi nok få en ordentlig indtjening”, forsikrer Mads Clausen. 

Justerer man regnskabet for tilbagebetalingen har gartneriet præsteret et pænt overskud på 599.000 kroner. Desuden ligger egenkapitalen på 54,2 millioner kroner, mens soliditetsgraden ligger på 60 procent.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle