Gefion beder om forlænget mandat til bestyrelsen i corona-året

Det er fortsat uvist hvornår, årets generalforsamlinger kan afvikles. "Vi vil forlænge valgperioden", siger Torben Hansen, formand for Gefion.

Regeringen har udstrakt forbuddet mod ’større begivenheder’ til at gælde til 31. august 2020. Forbuddet mod at samles mere end 10 gælder frem til 10. maj. Dermed er det i en vis udstrækning op til de enkelte foreninger at beslutte, om man vil afvikle årets generalforsamling i løbet af sommeren eller udsætte yderligere.

En af de foreninger, der allerede har besluttet at udsætte generalforsamlingen indtil videre er Gefion i Sorø.

Det oplyser Torben Hansen, formand for Gefion.

Ikke i høstens tid

"Vi er i færd med at skrive ud til medlemmerne med oplæg til, at vi forlænger valgperioden frem til et tidspunkt, hvor vi kan se, det er muligt at holde generalforsamling. I forhold til de udfordringer, der er i samfundet i øvrigt, herunder aflyste dyrskuer, rådgivning og det at drive virksomhed, er procedurerne omkring generalforsamlinger det mindste problem og det sidste sted, vi skal slække på sikkerheden", siger Torben Hansen.

"Generalforsamlingerne er trods alt af en helt anden kaliber".

Helst ikke i høst

Torben Hansen understreger, at han samtidig håber, medlemmerne vil være pragmatiske.

"Vi skal helst ikke holde generalforsamling i høst".

Det bliver ikke muligt slet og ret at springe en generalforsamling over, vurderer Torben Hansen.

Det skyldes, at der skal indsendes godkendt regnskab til Skat - normalt senest 31. maj, men efter de særlige corona-regler er der givet en tre måneders frist fra det tidspunkt, hvor Danmark genåbnes.

Men selv med den forlængede frist skal det gå meget galt, hvis det ikke bliver muligt at afvikle generalforsamling inden årets udgang, mener Torben Hansen.

Han understreger, at selvom Gefions medlemmer må vente på at høre formandens beretning, kan de være sikre på, at det erhvervspolitiske arbejde fortsætter ufortrødent.

"Der er desværre ikke noget, der tyder på, at problemerne med vandplaner, masser af efterafgrøder, vandløb, der skal kigges efter, svinder ind under coronakrisen".

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle