Gefion sender overskud tilbage til medlemmerne

Da Gefion sendte årets kontingentopkrævning ud til medlemmerne var det med 20 pct. i rabat, ligesom kontingentbetalingen til Landbrug & Fødevarer neutraliseres hos medlemmerne. Gefion vil fremover i højere grad tænke på, hvordan rådgivningens overskud kan give medlemmerne fordele.

Da Gefion sendte årets kontingentopkrævning ud til medlemmerne af de sjællandske landbrugsorganisationer, som står bag Gefion, var det med 20 pct. i rabat.

"Gefions bestyrelse er enig om, at det i år skal komme medlemmerne til gode, at foreningen har leveret et godt resultat," siger Gefions formand Torben Hansen i en pressemeddelelse. 

"Gefion er en forening med et meget stærkt politisk fokus, og vi arbejder både politisk, fagligt og juridisk for vores medlemmer. Og det arbejde koster noget. Men i år har vi altså valgt at bruge en del af overskuddet på en direkte rabat til medlemmerne."

Gefion har også valgt at neutralisere kontingentstigningen til Landbrug & Fødevarer.

"I år sender vi flere penge til Landbrug & Fødevarer, end vi opkræver hos medlemmerne. Det er 50-200 kr. alt efter medlemmets størrelse. Det er jo ikke noget, der giver en revolution, men vi har i år valgt at neutralisere kontingentstigningen," siger Torben Hansen.

Politiske resultater og medlemsfordele

Det kommende år vil bestyrelsen også se på, hvordan man kan gøre det endnu mere attraktivt at være medlem.  

Officielle tal: Høsten 2017 rammer rekordniveauMark 14. december · 08:47

 
"Det ligger bestyrelsen meget på sinde, at der er andre fordele ved at være medlem end den politiske interessevaretagelse. Derfor vil vi i det kommende år se på, hvilke andre medlemsfordele vi eventuelt skal kunne tilbyde fremover," siger Torben Hansen.

Over for Landbrugsavisen.dk uddyber Torben Hansen, at der i Gefions bestyrelse er et ønske om, at de rationaliseringer - som forventes hos rådgivningen - i højere grad end tidligere kan komme medlemmerne til gode. Han nævner rabatten som et sådan eksempel.

"Vi har jo en rådgivning, vi skal sørge for at få optimeret så meget som muligt, hvor vi skal tage så mange gevinster hjem som muligt, og vi tænker på, hvordan det også kan tilfalde medlemmerne, eksempelvis i forhold til hvad vi betaler for at være medlem for at drive den erhvervspolitiske interessevaretagelse ," siger Torben Hansen.

Han siger, at Gefions bestyrelse er i dialog med Dansk Landbrug Sydhavsøerne, som de er i færd med at fusionere rådgivning med, i forhold til tankerne.

"Det er stadig med en stor streg under, at vi skal være konkurrencedygtige," siger Torben Hansen i forhold til den pris, Gefions kunder betaler.

Foreningen arbejdet meget aktivt med politiske spørgsmål og har gennem en årrække haft afvanding som et fokusområde. Det var blandt andet en klage fra Gefion, der fik de første vandplaner til at vælte. Samtidig støtter Gefion de mange vandløbslav, der findes på Sjælland, og i december var erhvervspolitisk konsulent Erik Blegmand inviteret til at deltage i Miljø- og Fødevareministerens topmøde om en revision af vandløbsloven.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu