Gem Biscaya til snudebillerne
Insektmidlet Biscaya OD må kun bruges én gang pr. vækstsæson i raps og bør bruges til eventuel bekæmpelse af skulpesnudebiller.

Stigende temperaturer får glimmerbøsser på vingerne. I de rapsmarker, hvor de optræder så talrigt, at bekæmpelse er nødvendig, kan man vælge mellem fire midler, som alle har god effekt.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket middel man bruger. Biscaya OD må nemlig kun bruges én gang pr. vækstsæson.

Det bør derfor gemmes til eventuel bekæmpelse af skulpesnudebiller.

Resistente snudebiller

»Endnu har vi ikke problemer med skulpesnudebiller, der er resistente over for pyrethroider, men i visse områder i Tyskland er det et stort problem. Derfor bør vi allerede nu forholde os meget alvorligt til problematikken med resistente skulpesnudebiller«, siger Ghita Cordsen Nielsen, landskonsulent hos Seges.

Hun opfordrer derfor til, at man ved bekæmpelse af glimmerbøsser i vinterrapsen bruger Avaunt, Mavrik Vita eller Plenum 50 WG, som alle har en god effekt mod glimmerbøsser - og, at man gemmer Biscaya til eventuel bekæmpelse af skulpesnudebiller og skulpegalmyg.

Biscaya må nemlig kun bruges én gang pr. vækstsæson. Samtidig er Biscaya ikke et pyrethroid. Derfor er risikoen for, at snudebillerne udvikler resistens, betydeligt mindre, hvis man bekæmper dem med Biscaya.

Faktaboks

Glimmerbøsser

  • Kortere flyveture kræver 12-13 grader, mens længere flyveture kræver cirka 15 grader.
  • Skadetærskler: Tidligt knopstadie: 8 glimmerbøsser pr. plante. Sene knopstadie: 10 glimmerbøsser pr. plante.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.