Genåbning får ordrebøgerne til at bugne hos fødevarevirksomhederne

Onsdag må restauranter og barer igen åbne op for servering, og det skaber travlhed hos de danske fødevarevirksomheder.

Der er susende travlt på de store fødevarevirksomheder, der arbejder på højtryk for at få fyldt køleskabene og køkkener hos landets restauranter, der genåbner i denne uge.

Hos Arla mærker de klart genåbningen, og en stor del af produktionen er omstillet til at kunne producere varer til den sultne foodservicesektor. Det fortæller Camilla Blicher Simonsen, salgsdirektør for foodservice hos Arla Foods til JyllandsPosten.

"Det vælter ind med ordrer og henvendelser fra både kunderne i foodservicesektoren og fra de store grossister, som håndterer salget af vores varer til restauranterne", siger hun. 

Det er især varer som mælk, yoghurt, fløde og cremefrashi, som har relativt kort holdbarhed, og derfor ikke kan producere i forvejen. 

Også hos bla. Flensted, der producerer både friske og frosne karofler og andet grønt, og brødproducenten Kohberg har man mærket at ordrebøgerne igen bugner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle