Gigant-slagteri lukker i USA: Hundredvis af ansatte syge med corona

Op mod 5 procent af amerikansk svineproduktion rammes, efter at Smithfield må lukke sit andetstørste slagteri for at bremse sygdomsudbrud.

Den amerikanske svinegigant Smithfield må lukke sit andetstørste slagteri som en direkte konsekvens af corona-pandemien.

Hundredvis af slagterimedarbejdere på fabrikken i Sioux Falls, i delstaten South Dakota er nemlig de seneste dage blevet konstateret ramt af Covid-19-pandemien.

Myndighederne har konstateret mindst 438 tilfælde af sygdom blandt folk, der har relation til fabrikken. Det medførte i sidste uge et tiltagende pres pres fra politikere og sundhedsmyndigheder for at lukke produktionen i en periode, beretter flere medier, herunder USA Today.

Først meldte Smithfield, at man ville lukke i tre dage for at gøre fabrikken rent. Men søndag tog Smithfield så beslutningen og lukkede produktionen på ubestemt tid.

Slagter hver tyvende gris

Lukningen af produktionen, der så vidt vides omfatter både slagtning og pakning af svin og kødprodukter, vil påvirke op mod 4-5 procent af den samlede amerikanske svineproduktion.

Ifølge meldinger fra de seneste år om Sioux Falls fabrikken, arbejder der over 3600 personer på sitet. Det er det andetstørste af Smithfields produktionssteder.

Ifølge pressemeddelelser vil medarbejderne få løn de kommende 14 dage. Hvad der derefter sker, hvis fabrikken fortsat ikke er genåbnet, fremgår ikke.

Også andre amerikanske kødkoncerner er ramt. JBS har lukket sit kreaturslagteri i Greely i Colorado, efter at to medarbejdere er døde som følge af corona-smitte. Her slagtes der ellers normalt over 5400 kreaturer, beretter Reuters.

Derudover har Tyson, Cargill og andre store amerikanske koncerner måttet lukke eller reducere som følge af pandemien.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle