Glad oksekøds-boss: Kød for 850.000 kr. af sted til nyt eksportland

Det er kun få uger siden, at Sydkorea blev åbnet for dansk oksekød. Allerede nu har Skare sendt første ordre af sted. Flere er på vej.

En container fyldt med 23 tons dansk ungkvægkød blev i sidste uge forseglet og sendt af sted fra danske Skare i Vejen - med retning mod Sydkorea.

Afsendelsen skete 29. november - kun tre dage efter at det blev offentliggjort, at danske virksomheder fremover kan sende okse- og kalvekødsprodukter til det asiatiske land.

"Vi har sendt den første container af sted. 23 tons dansk ungkvægkød til en værdi af 850.000 kroner til en meget stor, ny kunde fra Sydkorea", fortæller en tilfreds Kurt Skare, ejerleder af Skare-gruppen med hovedsæde i Vejen.

Han understreger, at containeren kun er den første af mange. De kommende måneder skal langt flere af de kreaturer, som Skare slagter i Aarhus, pakkes og gøres klar til afsendelse mod Asien.

"Vi har indgået aftale med køber om foreløbig 10 containere, og de skal leveres så hurtigt, som vi overhovedet kan klargøre dem", siger han.

Hvor asiatiske lande tidligere har aftaget især biprodukter fra både grise og kreaturer, er ordrerne fra de nye Skare-kunder centreret omkring reelle kødstykker, fortæller den erfarne slagterimand.

"Det er de relativt dyre inderlår, klumper og tyskstegsfiletter, der er bestilt. De er så vacuumeret og frosset ind", fortæller Kurt Skare.

"Og vi sælger dem til bedre priser, end vi kan få på det europæiske marked. Det giver os som følge en større konkurrenceevne, og skulle alt andet lige også give bedre priser til alle hele vejen rundt", konstaterer han med henvisning til, at kreaturnoteringerne det seneste års tid har været under hårdt pres herhjemme.

"Der er jo brug for proteiner i Sydøstasien, på grund af de problemstillinger, der er på svinekød. Så vi håber, at dette vil være et godt alternativ til salg i Europa, hvor supermarkedskæderne er store og stærke", siger han.

Koreanere indstillet på at betale 

Skare-gruppen er i forvejen international - og selv om 850.000 kr. er mange penge, fylder det ikke meget i den samlede omsætning. Kurt Skare mener dog, at Sydkorea kan blive en vigtig brik for koncernen på sigt.

"Alle nye kunder har selvfølgelig interesse. Men Sydkorea er et velhavende land med 50 mio. indbyggere. Vi har valgt at satse på Sydkorea, fordi forbrugerne samtidig er indstillede på at betale for kødet", siger han og tilføjer:

"Her i Vejen har vi jo en omsætning på ugebasis på ca. 25 mio. kr. Så dette er kun en begyndelse. Men det er meget vigtigt, at myndighederne har sørget for, at det her marked er blevet åbnet. Det har været et godt samarbejde. Og vi vurderer, at der er et kæmpe potentiale".

Godkendelsen til Sydkorea omhandler alle spiselige del af kreaturer under 30 måneder, og det åbner døren til mere end 50 millioner indbyggere med et gennemsnitligt oksekødsforbrug, der ligger på niveau med det europæiske.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle