Glad TV-kendis til landmænd: Det er okay at være bekymret

Foredragsholderen Chris MacDonald gik på scenen til årets plantekongres og tog publikum med storm.

For at det hele ikke skulle blive alt for nørdefagligt på Plantekongressen i Herning, havde arrangørerne inviteret foredragsholder Chris MacDonald på scenen for at tale om livskvalitet, trivsel og drivkraft.

Chris MacDonald er bl.a. kendt for tv-programmerne ”Chris på chokoladefabrikken”, ”By på skrump” og ”Chris på skolevægten”. Han er fortaler for en sund og aktiv livsstil. Dette foredrag handlede om, hvordan man kunne få mere trivsel og livskvalitet.

Chris MacDonald er også ualmindeligt glad. I hvert fald, når han er på scenen. Han er fuld af energi og spreder humør. Derfor kunne det virke lidt skævt, at en af hans hovedpointer var, at man gerne må være sur og ked af det.

Situationen i det danske landbrug har ikke været alt for positiv i noget tid, hvor mange landmænd kæmper med bl.a. økonomien. Det kan hænge tungt over hovedet, og derfor var der en klar idé med at invitere Chris på scenen.

tegnede og jokede sig igennem

Dette oplæg var det allermest populære oplæg på hele plantekongressen,  til trods for, at det hverken handlede om hvede eller kvælstof. Salen var da også noget nær fyldt, og der var kun meget få pladser ledige.

Idéen med Chris MacDonalds oplæg var at fortælle, hvordan man kan få hverdagen til at hænge bedre sammen, så man trives bedre i det daglige virke.

Ved hjælp af papir og iPad tegnede Chris MacDonald sig igennem foredraget med forkortelser og illustrationer, der skulle fungere som redskaber til at få mere trivsel og livskvalitet. Han er en sjov mand, og der gik ikke mange minutter i mellem grinene i salen. Han fik inddraget publikum, og alle der gik derfra havde et smil på læben.

Det er svært på skrift at gengive de mange tegninger, den glade amerikaner benyttede sig af, men en af dem var en tegning af en ko.

Chris MacDonald var faldet over udtrykket "ingen ko på isen", som betyder, at der ikke er grund til bekymring. På et danskkursus havde Chris spurgt sin underviser, om man kunne sige "der er en ko på isen", når man havde grund til bekymring. Det sagde hun nej til, men det mener Chris nu godt, man kan, og budskabet med det var, at selvom der er en ko på isen, så er det ikke sikkert, det går galt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle