Global gigant: Dansk landbrugsjord er billig

Savills vurderer, at der er "betydelige vækstmuligheder" ved at købe landbrug i Danmark.

"Betydelige vækstmuligheder."

Sådan beskriver ejendomsgiganten Savills ifølge finansmediet Agrimoney.com investeringen i dansk landbrug, hvor priserne er på omtrent 60 procent i forhold til niveauet i Tyskland.

Savills et globalt, børsnoteret ejendomsfirma, der leverer rådgivning og tjenester i forbindelse med ejendomsinvesteringer. De har 700 kontorer fordelt over næsten hele verden. Hovedkontoret ligger i Storbritannien.

Savills vurderede for syv år siden, i 2010, at dansk jord skulle koste omkring 27.800 britiske pund pr. hektar. I dag er priserne nede i et niveau, der svarer til cirka 21.400 pund, nævner artiklen. Altså en kraftig decimering.

Dermed er det hele også vendt på hovedet i forhold til for seks år siden, i 2011, hvor tysk landbrugsjord var omtrent 40 procent billigere end dansk jord.

Forskere: Bankers polstring er dårlig undskyldning for prisstigninger 14. december · 16:49

Dermed er der ifølge Savills "...nye muligheder for at investere på nuværende prisniveauer, der tilbyder betydelige vækstmuligheder for investorer og et udbytterigt afkast i en Triple-A-økonomi."

Triple A henviser til, at internationale kreditbureauer vurderer Danmarks økonomi til at være blandt de sikreste i verden.

Savills vurderer også, at der er gode investeringsmuligheder i rumænsk landbrugsjord. Selskabet vurderer, at britiske jord vil stige 5,5 procent i værdi over de næste fem år.

LandbrugsAvisen har i ugens avis, der udkommer torsdag-fredag, ringet til kilde finansierings- og mæglerkredse for at få svaret på, om priserne reelt er så gode i forhold til udlandet - og om de udenlandske investorer flokkes til. Slå på side 17 i avisen.

Læs som e-avis her. Tegn et abonnement på LandbrugsAvisen og få en fem ugers gratis prøveperiode.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu