God høst giver glade baller

Landmand Knud Mortensen har tegnet smiley'er på flere af sine rundballer, så de sender positive tanker til de forbipasserende.

Ved Sinding ved Herning kan forbipasserende opleve en meget positiv mark, hvor flere rundballer med glade ansigter er placeret ud til vejen.

Marken tilhører Knud Mortensen, som har deltidslandbruget Nyholm. Han fik ideen med de glade rundballer, da hans kone og svigerdatter havde set en lignende mark på Facebook.

”Der har været så mange negative historier i medierne og dårlig høst og tørke. Vi bestemte os for at lave en smiley for at give folk en god dag og et smil på vejen”, siger Knud Mortensen.

Han har selv haft et rigtig godt høstår med kanonudbytter på sine 60 hektar med vinterbyg og vårbyg, som han har måttet vande. Knud Mortensen, som har høste med hjælp fra sin bror, vil ikke nærmere ind på, hvordan udbytterne ser ud.

Rundballerne med smileyerne er også et billede på Knud Mortensens egen positive høst.

”Det har været en god og nem høst i år. Derfor tænkte jeg også, at man skal være positiv, når der er noget at være positiv over. Og så tænkte vi, at det var en sød tanke at have glade rundballer”, siger Knud Mortensen.

Han blev færdig med at høste i lørdags og vil nu slappe af i tre uger, før han begynder at så vintersæd.

Knud Mortensen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle