Gode nyheder ovenfra: Nattefrosten holder sig væk og mindre regn på vej

I de kommende tre uger er der meldinger om mindre vand fra oven, og så bliver nattefrosten væk lidt endnu.

Der faldt rigtig meget regn først på ugen, hvor DMI blandt andet kunne melde om at man i Nakskov på Lolland havde fået 32 mm på under ét døgn. Også på Djursland og i Københavsområdet faldt der mandag og tirsdag store mængder regn.

Natten til fredag venter igen en ordentlig omgang vand, der primært vil falde i den sydlige del af landet, fra Djursland og nedad. Men med weekenden kommer også et skift i vejret, der nok vil glæde de fleste landmænd: Der vil i den næste periode falde markant mindre vand.

"Den sydlige del af landet får besøg af et regnvejr natten til fredag, men når det slipper Bornholm om formiddagen, går vi derefter ind i et højtryk fra de britiske øer, der betyder, at fronterne ikke har så meget regn i dem", siger Klaus Larsen, der er vagtchef hos DMI.

Han kan dog ikke udelukke at der ikke komme små byger ind imellem, men det vil langt fra være de store mængder. Faktisk skal man forvente, at der bliver ret tørt flere dage i næste uge.

"Vi får en 16-18 grader, lidt sol, lidt skyer, men næsten ikke noget regn. Det vil være under én mm lokalt de kommende dage", siger Klaus Larsen.

Nattenfrosten bliver væk

Kigger man lidt længere frem er der også gode nyheder på temperatur-siden. Selvom både dags- og nattetemperaturer vil dale en smule, og at vi om dagen kan komme under 15 grader, så er nattetemperaturen stadig på den gode side af frysepunktet.

"Der er ikke helt udsigt til nattefrost, men det blvier køligt om natten. Bliver det klart og vindstille kan vi ikke udelukke, at vi kommer ned omkring fire grader enkelte nætter, men umiddelbart skal man ikke frygte nattefrost endnu", siger Mette Zhang, langtidsmeteorolog hos DMI. 

Derudover skal man holde øje med et lavtryk, der kan nærme sig i uge 40. Hvis det kommer tæt ind over landet kan det åbne for muligheden for det første kraftige efterårsvejr.

"Det kan måske bliver storm, men det tør jeg ikke udtale mig om endnu. Men der er tendenser, der viser, at det kan øge chancen for kraftigt blæsevejr, men hvor stor risikoen er, er svært at sige", fortsætter hun.

Dagtemperaturerne vil i uge 38-40 ligge omkring 12-17 grader, med chance for at nogle enkelte dage kan blive varmere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle