Gode svinepriser får First Farms til at opjustere årets resultat yderligere

Det danskejede First Farms FirstFarms giver forventningerne til årets resultat endnu et hak opad med baggrund i stadig stigende svinepriser

FirstFarms opjusterer forventningerne til årets resultat med 5 mio. kr.  til et EBITDA på 95-100 mio. kr. og et EBIT på 48-53 mio. kr. mod tidligere 90-95 mio. kr. og 43-48 mio. kr.

Baggrunden er de gode svinepriser i øjeblikket.

I november meddelelte det børsnoterede selskab at to gode kvartaler i svinestaldene hos FirstFarms A/S, der de senere år også er begyndt på svineproduktion, lunede mærkbart i regnskabet for det børsnoterede selskabs første tre kvartaler i 2019.

Selvom prisen på både slagtesvin og smågrise var under budget i 1. kvartal så har svinepriser over budget i både 2. og 3. kvartal sammen med en øget effektivitet i produktionen bidraget til et rigtig godt resultat for årets første ni måneder, som FirstFarms betegnede som tilfredsstillende.

”Det går godt i FirstFarms. Vores køb af virksomheder de seneste år har skabt den forventede vækst. Vi ser nu effekten af vores ambitiøse og bæredygtige vækststrategi, og vi forventer et robust resultat for 2019”, lød det fra  adm. direktør Anders H. Nørgaard i november.

I årets første ni måneder fik FirstFarms en omsætning på 204,0 mio. kr., sammenlignet med 168,4 mio. kr. i samme periode i 2018, samt et EBITDA på 70,0 mio. kr. og et EBIT på 32,5 mio. kr. Sammenlignet med samme periode i 2018 er EBITDA og EBIT forbedret med henholdsvis 27,2 mio. kr. og 11,4 mio. kr.

EBIT er driftsresultat før renter og skat. EBITDA er driftsresultatet før renter, skat, af- og nedskrivninger.

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle