Gods får luft i økonomien - får ny stenrig medejer

Tranekær Gods har været hæmmet af gæld, men et samarbejde med den stenrige Jebsen-familie, der ejer flere danske godser, har reddet økonomien.

Tranekær Gods på Langeland har fået ny medejer. Godset, der har land- og skovbrug for over 1.700 hektar, er nemlig blevet en del af et nyt aktieselskab, hvor også de to nabogodser Charlottenlund og Nedergaard indgår.

Medejere i selskabet bliver greve Christian Ahlefeldt-Laurvig fra Tranekær og Caspar Sophus Jebsen, der ejer de to andre godser.

Tranekær har i mange år måtte kæmpe med gammel gæld, hvilket har givet banken medindflydelse på godsets udvikling, men det er slut nu, skriver Tranekær Gods i en pressemeddelelse.

"Det er en ægte glædens dag for alle os på Tranekær Gods. For ikke alene har vi fået en ny, kompetent og økonomisk solid medejer; vi fjerner samtidig den gæld, som i mange år har stået i vejen for, at vi kunne udvikle Tranekær Gods", siger Chrstian Ahlefeldt-Laurvig.

Han bliver desuden direktør i det nye fælles selskab, og greven bliver da også boende på Tranekær Gods, ligesom medarbejderne beholder deres arbejde - dermed "business as usual", bare med luft i økonomien, som godset selv skriver.

Medejeren Caspar Sophus Jebsen er milliardarving og søn af Hans Michael Jebsen, der bor og styrer familievirksomheden Jebsen & Co. i Hong Kong.

Sønnen ejer godserne Nedergaard og Charlottenlund, som samlet har 650 hektar landbrugsjord med skov og strand. 

De to godser blev købt af familien Jebsen i 2012 og var dengang sat til salg til henholdsvis 150 og 70 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle