Gods har slået alle kornrekorder

Gjessinggaard Gods har haft en høst af de bedre.

På Gjessinggaard Gods Nord for Randers har året høst flasket sig i en sjældent set grad. Det fortæller Driftsleder Mark Jacobsen, der har indsendt et foto taget af markmand Rasmus Frederiksen. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Ligesom så mange andre steder har det været et rekordår, og vi har virkelig haft flotte udbytter. Vi har slået alle rekorder, fortæller Mark Jacobsen. 

Godset ejes af Peter Bernstorff og er på 795 hektar, hvoraf omkring 700 er agerjord. På det indsendte billede er det vårbyg der er for skærebordet, og det var ikke et dumt år for den. 

- Vi kører det hele over brovægt så vi ved, hvad det har givet. Og vi ligger mellem 8,5 til 9 ton per hektar over 240 hektar. Det kan vi vist kun være tilfredse med, siger Mark Jacobsen, og gør opmærksom på, at man har kunnet etablere vårbyggen tidligt. Og at den har fået præcis det vand, den skulle have i vækstsæsonen.

Gjessinggaard har haft 80 hektar vårbyg med udlæg, som sneg sig lige op over otte ton. Andre steder, på jord som Mark Jacobsen kalder rigtig god, har udbyttet ligget mellem 9,5 og 10 ton. Enkelte marker endda over 10 ton. Også hveden har artet sig i Kronjylland med 11 ton i gennemsnit. Samtidig har bedriftens 106 hektar raps givet godt.

- Vi har knapt 570 ton på 106 hektar, inklusive olie, fortæller Mark Jacobsen og tilføjer. 

- Det har virkelig været godt. Og man er jo spænt på om man nigensidne får sådan et år igen. Vi har haft en god vækstsæson og gode priser på alle afgrøder. Og selvom priserne er på en tragisk baggrund, så er det jo fantastisk, siger Mark Jacobsen.

Kun godsets rajgræs har ligget til normaludbyttet i den forgange høst. Men et normaludbytte ligger på stedet omkring tre ton råvare per hektar. I år er det sorten Mathilde, som Mark Jacobsen bestemt vurdere til at ligge dér, over 100 hektar. 

- Når vi ser tilbage på høsten, så har det jo været en nem høst. Vi er dog blevet stoppet af regj, og har fået en del mere regn end adnre steder. Så vi har måttet tørre maltbyg, lidt af hveden og stort set al raps. Så det har ikke været a walk in the park. Men når det er sagt, så har vi ikke haft større problemer, siger Mark Jacobsen. 

Med det indsendte foto deltager Mark Jacobsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle