Gods indgår driftsaftale med landbrugsalliance

Den fynske landbrugsalliance, Agro-Alliancen har netop landet en aftale med Brahetrolleborg Gods om at drive deres jord.

Agro-Alliancen, der er et samarbejde mellem Egeskov og Ravnholt godsernes landbrug, har netop indgået en flerårig aftale med Brahetrolleborg, om at drive godsets 225 ha. jord. Alliancen overtager jorden efter årets høst.

Det skriver Agro-Alliancen i en pressemeddelelse.

”Vi har gennem det seneste halve år forhandlet om, hvordan vores konkrete samarbejde kunne sammensættes. For os handler det ikke kun om at drive jord, men at dyrke jorden i respekt for de ønsker og de værdier som bortforpagter har. I den netop indgåede aftale, er vi kommet hinanden godt i møde, og i første omgang dyrker vi deres jord som vores eget. Over tid, skal vi så begynde at indgå i et tættere partnerskab, hvor vi i højere grad kan udnytte hinandens kompetencer,” fortæller Bo Jensen, direktør Agro-Alliancen.

Håber på et langt samarbejde

Hos Brahetrolleborg er man ligeledes positive og forventningsfulde i forbindelse med den nye aftale. For dem handler det om at udnytte kompetencer og ekspertise bedst muligt.

”Vi ser Agro-Alliancen som en stærk samarbejdspartner og som en professionel organisation, der har forståelse for den type virksomhed, vi er. Vi håber på, at det bliver et langt og positivt samarbejde,” siger Catharina Reventlow-Mourier, ejer af Brahetrolleborg.

Hun er glad for, at der har været tillid parterne imellem.

"Når vi indgår i et samarbejde med Agro-Alliancen, forventer vi, at de er dygtige til at drive landbrug, som ikke er kerneforretningen hos os. De er en stor og specialiseret jordbrugsorganisation, som nemmere kan være på forkant med for eksempel lovgivning indenfor landbrug", siger hun.

Brahetrolleborg har i overvejende grad skovproduktion, juletræer og pyntegrønt som sine kerneområder.

 

Faktaboks

Agro-Alliancen

Agro-Alliancen er et driftsfællesskab mellem Ravnholt Gods og Egeskov Slot på Fyn. Alliancen driver pt. 2150 ha. i agerbruget, hvorpå der dyrkes frøgræs, spinat, raps og kløverfrø samt fremavl af hvede, rug og byg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle