Gods med 818 hektar til salg for 126 mio. kr.

Ejerne af Nørholm Gods A/S har valgt at sætte godset til salg.

 Martha og Karl Nielsen, der har ejet Nørholm siden 1979,  vil til at trappe lidt ned og ønsker derfor at overlade ledelsen og ejerskabet af Nørholm Gods A/S ved Varde til andre.

Landbrugsmæglerne, der har ejendommen til salg, påpeger, at der ikke er mange godser i Vestjylland, hvorfor de forventer pæn interesse. Potentielle købere kan være erhvervsfolk fra det midt- og vestjyske område, men på grund af godsets størrelse og muligheder appellerer det også til interessenter fra det øvrige land og fra udlandet, vurderer de. Det kan også brugs som firmadomicil eller som attraktiv historisk familiebolig i naturomgivelser.

Nørholm er et historisk gods på 818 hektar, beliggende i Varde ådal.

"Salgsprisen på selskabet er på 130 mio. kr., hvor prisen på selve Nørholm Gods er på 126 mio. kr., mens et tilhørende hotel i den nærliggende by Sig er anslået til fire mio. kr.," beretter Svend-Åge Bruun, direktør og indehaver af Landbrugsmæglerne.

Af de 818 hektar er de 175 hektar omdriftsareal. De er bortforpagtet. Der er 64 hektar permanent græs og 208 hektar skov, hvor af de 34 hektar er urørt skov, mens resten er produktionsskov. Derudover er der hedearealer.

Nørholm er et historisk gods på 818 hektar, beliggende i Varde ådal. Godsets historie kan føres tilbage til 1390, hvor dronning Margrethe I regerede i Danmark.

Nørholms hovedbygning med sidefløje har et samlet boligareal på 1145 m2. Den er opført i perioden 1776-80 af Andreas Charles Teilmann - og er i dag fredet. Den er renoveret i samarbejde med Kulturstyrelsen og fremstår ifølge ejendomsmæglerne som en velbevaret historisk bygning, ajourført til nutidens boligstandard.

Gennem de senere år er de historiske bygninger blevet gennemrenoveret. Godsets historiske vandmølle er i dag et kulturelt samlingspunkt, beretter mæglerne.

Ejendomsmæglerne lægger desuden vægt på de naturhistoriske værdier, bl.a. ved privat fredning af Nørholm Hede og udlæg af en del af skoven til naturskov. Der er en jagt med bl. a. krondyr og fiskemuligheder i Varde Å.

Der er i alt ni boliger, som er udlejet, og der er mange muligheder for indretning af kontorer og repræsentative lokaler.

Redigeret 24. maj kl. 15.46: Uddybninger om pris, tilhørende jorder mv. tilføjet efter interview med Svend-Åge Bruun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle