Gods med kæmpe svineproduktion får ny direktør

Landets næststørste svineproducent, Bregentved Gruppen, får ny direktør efter 17 år.

Bregentved Gruppen har pr. 1. oktober 2020 ansat Peter Amstrup-Kappel som ny CEO efter Anders Dolmer, som efter godt 17 år fratræder stillingen.

Anders Dolmer indtræder dog samtidig som bestyrelsesformand for Bregentved Gruppen, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Bregentved Gruppen driver bl.a. skov- og landbrug, herunder Bregentved Gods' 115.000 slagtesvin.

Peter Amstrup-Kappel er 39 år og kommer fra en række forskellige ledende stillinger i Moderniseringsstyrelsen (Finansministeriet) og senest McKinsey & Co.

”Bregentved har siden 2003 stået under Anders Dolmers ledelse og virksomheden har i den periode gennemgået en utrolig positiv udvikling. På 17 år har Bregentved udviklet sig fra traditionelt land- og skovbrug til en international virksomhed med en vidt forgrenet produktion af klimavenlige rå- og fødevarer samt forædlet træproduktion", udtaler Bregentved-ejer Christian Moltke i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Sideløbende er der etableret en stor portefølje af erhvervs- og udlejningsejendomme samt en anselig produktion af vedvarende energi baseret på sol og vind. Endelig har Anders Dolmer været den drivende kraft bag etableringen og udviklingen af BeGreen, som på tre år er blevet Danmarks største udvikler af solcelleanlæg og drift af disse".

Peter Amstrup-Kappel udtaler:

”Jeg er både stolt og ydmyg over at få muligheden for at blive CEO for Bregentved Gruppen. Det er et drømmejob og jeg glæder mig til sammen med de mange dygtige medarbejdere på Bregentved at videreføre den flotte udvikling virksomheden har taget de senere år, og sikre at Bregentved også står som en succesfuld, attraktiv og fremsynet virksomhed for kommende generationer”.

Foruden rollen som bestyrelsesformand indtræder Anders Dolmer i den daglige ledelse af selskabet BeGreen, som er et af Bregentveds datterselskaber, og som er markedsleder inden for udvikling, opsætning og drift af store solcelleparker i Danmark såvel som i udlandet.

BeGreen arbejder for at producere bæredygtig elektricitet uden nogen former for tilskud,- i samarbejde med landmænd, kommuner og andre eksterne investorer.

Faktaboks

Om Peter Amstrup-Kappel:

Peter er opvokset på en landbrugsejendom i Østjylland, og har siden uddannet sig med en bacheloruddannelse i Statskundskab og en kandidatgrad i Økonomi fra Aarhus Universitet.

Peter har efterfølgende haft en karriere med fart på og med fokus på forskellige problemstillinger og sektorer, hvilket har bragt ham så forskellige steder hen som A.P. Møller Maersk, QVARTZ (nu Bain & Company), Moderniseringsstyrelsen og indtil nu McKinsey & Co.

Peter Amstrup-Kappel bosætter sig på Bregentved sammen med sin hustru og sine 3 børn.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle