Gods taber sag om EU-støtte

Gyldensteen Gods taber sag om tilskud til løgsorteringsmaskine.

I 2013 fik Godsejer Frants Bernstorff-Gyldensteen, Gyldensteen Gods på Fyn, tilsagn om et tilskud på 1,5 millioner kroner til en ny løgsorteringsmaskine. Men finansiering gennem et leasingselskab førte til, at tilsagnet blev trukket tilbage. Nu har den nordfynske løgproducent tabt en retssag mod Miljø-og Fødevareklagenævnet og Landbrugsstyrelsen.

Det skriver Fyens.dk.

I 2013 fik godsejeren af det daværende Naturerhvervstyrelsen tilsagn om tilskud til 40 procent til finansieringen under ordningen: "Investering i nye teknologier inden for forarbejdning i fødevareindustrien". Tilskuddet, der udgør 40 procent af de samlede tilskudsberettigede udgifter, skulle komme dels fra EU-midler dels fra staten med halvdelen fra hver kasse.

For at få udbetalt tilskuddet skulle Frants Bernstorff-Gyldensteen blandt andet leve op til at alle udgifter til løgsorteringsmaskinen skulle være betalt, inden projektperioden udløb den 1. august 2015, og at fakturaerne fra sælger skulle være udstedt direkte til Frants Bernstorff-Gyldensteen.

Men da betalingen til sælger er sket gennem Danske Leasing A/S og det det sidste afdrag først skal betales i 2020 vurderede retten i Odense at godsejeren og løgproducenten ikke er berettiget til at modtage det tilskud, som han fik tilsagn om i 2013.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle