Godsejeren fra Falster siger farvel til Axelborg

Nyheden om Lars Hvidtfeldts farvel til Landbrug & Fødevarer beklages på Axelborg.

Der lød beklagende kommentarer på Axelborg, så snart nyheden om, at Lars Hvidtfeldt ikke genopstiller til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer, bredte sig torsdag morgen.

I de seks år, den snart 52-årige godsejer fra Falster har haft kontor på Axelborg som viceformand, har han haft en høj stjerne blandt medarbejderne for sin venlige og anerkendende facon og sit næsten uopslideligt gode humør.

Det samme gør sig gældende i primærbestyrelsen, hvor han altid er at finde i muntert lag, og hvor han desuden har introduceret en ny dress code med sine vinrøde bukser.

"Det er et valg. Man er nødt til at møde verden, som man selv gerne vil mødes. Og jeg gider ikke sure mennesker", sagde Lars Hvidtfeldt i et interview i LandbrugsAvisen for et par år siden.

Højt energiniveau

Lars Hvidtfeldt energiniveau er lige så højt som humøret er veloplagt:

Dagen starter hjemme på godset Gl. Kirstineberg ved Nykøbing før 6, og så går det løs på crosstraineren (en hybrid af et løbebånd, en kondicykel og en stepmaskine) - foran TV 2 News.

Man skal jo ikke spilde tiden.

Rullende kontor

Arbejdet står heller ikke stille, når han er afsted i sit rullende kontor - bilen. For når man bor på Falster, er der næsten altid langt til næste møde-lokalitet.

65.000 km på landevejen i bilen er det blevet til om året.

Fra bilen har Lars Hvidtfeldt ført et utal af telefonsamtaler, en liste er altid ved hånden. Og man ringer sjældent forgæves til Lars Hvidtfeldt.

Et faktum, som bl.a. LandbrugsAvisens journalister har nydt meget godt af gennem årene - altid med udsigt til en kvalificeret og velorienteret kommentar fra den den gode kommunikator, som Lars Hvidtfeldt også er.

Og så er de mange kilometer, som DSB og landets færgeoverfarter tegner sig for, ikke regnet med.

De giver mulighed for at læse og besvare de op mod 200 mails, Lars Hvidtfeldt modtager om dagen.

Farvel til primærbestyrelse

I 2019 år bliver der vendt op og ned på Lars Hvidtfeldts livsrytme, når han siger farvel til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.

Den frigjorte tid skal efter planen bruges til fordel for flere stunder med familien, norskfødte hustru, hofjægermester Linnéa Treschow, og børnene Clarissa og Georg - og til de hjemlige forretninger på Gl. Kirstineberg Gods. Måske endda med mere plads til at dyrke de foretrukne hobbies jagt-,  golf- og langrendsture i Norge.

Men...

"Jeg har stadig mange ting i gryden og sidder i en række bestyrelser. Og så sent som i går blev jeg i øvrigt formand for en ny ’quinoa-gruppe’, hvor vi er nogle landmænd, der arbejder med at finde nye afgrøder", erkender Lars Hvidtfeldt.

Han afviser ikke, at  han en dag vender tilbage til  politisk-organisatorisk arbejde.

Men landspolitik bliver det ikke, understreger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle