Godt image at have nydanskere på arbejdspladsen

Flere af landbrugets virksomheder skal være læremestre for andre i nyt integrationsprojekt.

Alt for mange arbejdsdygtige nydanskere går ledige, og nogle virksomheder tøver med at ansætte dem. Det skyldes ikke uvilje, men barrierer i form af manglende viden og fordomme.

Det mener integrationsminister Rikke Hvilshøj, som derfor har taget initiativ til et nyt projekt, der går ud på at finde arbejdspladser til nye danskere som den bedste vej til integration - løfte dem ud af offentlig forsørgelse

Regeringen følger initiativet op med en bevilling på 23 mio. kr.

Landbrugets virksomheder hører ikke til kategorien fordomme og manglende viden, tværtimod. Flere af landbrugets forædlingsvirksomheder vil i den kommende tid fungere som læremestre og løftestang for andre virksomheder.

Både hos Danish Crown og Arla Foods er man stolte over at have mange nydanskere ansat og føler en vis forpligtelse til at sluse dem ind, der vil yde en indsats.

Giver god omtale

"Der er brug for nydanskernes indsats, men virksomhederne oplever tillige positive reaktioner fra kunderne. De giver udtryk for, at der er tale om landbrugsvirksomheder, der tager socialt ansvar og har stor rummelighed, siger terminalchef Torben Mølby, Christiansfeld Mejericenter, der kan bekræfte integrationsminister Rikke Hvilshøjs udsagn:

"Vi ved fra de virksomheder, der går forrest og har erfaring med at ansætte nydanskere, at der ikke er hold i påstandene om, at virksomhederne ikke vil ansætte nydanskere, at de ikke vil arbejde, og at etniske danskere ikke vil arbejde sammen med dem."

Mejericentret i Christiansfeld er i øvrigt spændt på, om Integrationsministeren kigger indenfor, når hun i foråret besøger nogle af de virksomheder, som har været frontløbere på området.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle