Goodvalley køber sit ønskelandbrug i Polen: Plads til 2.000 søer

Sofarm med 2.000 søer og produktion af smågrise skal bidrage til at øge aktielandbrugets produktion.

Goodvalley A/S har købt en svineproduktion med 2.000 søer og produktion af smågrise i Gniewno. Farmen  ligger i det nordvestlige Polen mellem byerne Koszalin og Bydgoszcz.

Samtidig lejer Goodvalley 530 hektar jord på en 20-årig lejekontrakt. Jorden ligger lige op ad landbrugsselskabets øvrige jord.

første køb i 10 år

Det er første gang i 10 år, at Goodvalley køber et nyt landbrug i Polen.  Det var Ferma Bara, der ligger tæt på grænsen til Tyskland.

Det nye køb skal ses som et led i landbrugets strategi om en kontinuerlig udvidelse af produktionen.

"Netop det landrug har stået på vores ønskeliste i mere end 20 år. Det er nabogården til vores helt centrale center og hovedkontor ved byen Przechlewo, hvor vi både har vores slagteri og en klynge svinefarme liggende", siger adm. direktør Hans Henrik Pedersen, Goodvalley.

"Farmen passer som fod i hose til os, fordi det kan dækkes af den samme logistik, som vi har til vores andre svinefarme i området".

Staldene i Gniewno er bygget i 1980, og det er planen at hele produktionen skal opgraderes, så den opfylder Goodvalleys standarder i forhold til blandt andet effektivitet, arbejdssikkerhed, dyrevelfærd og biosikkerhed.

"Vi skal investere en del penge i at opgradere farmen i de kommende år, og vi starter med biosikkerheden," siger Hans Henrik Pedersen.

to skridt i den rigtige retning

Han betegner købet af landbruget i Gniewno og lejen af de 530 hektar som to vigtige skridt i den rigtige retning for Goodvalley.

"Vi ser fortsat store muligheder på det polske marked, og vi foretager de investeringer, der er nødvendige, for at det nye landbrug komemr til at passe til vores øvrige produktion," siger Hans Henrik Pedersen.

Landbruget i Gniewno har i dag 40 ansatte.

Efter købet har Goodvalley 26 produktionsfaciliteter og 14.000 hektar under plov i Polen.

I 1. kvartal 2020 tegnede Polen sig i 2019 for 64 procent af Goodvalley-koncernens omsætning og 56 procent af det justerede EBITDA.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle