Goodvalley tredobler driftsindtjeningen på grund af høje svinepriser

Høje svinepriser gav luft under vingerne til både driftsresultatet og omsætningen for første kvartal hos Godvalley.

Danmarks største svineproducent Goodvalley kommer stærkt ud af første kvartal.

Høje priser på levende svin i Polen og Ukraine samt en effektiv produktion sikrede landbrugsselskabet stor vækst sammenlignet med året før. Ifølge en kvartalsmeddelelse steg koncernomsætningen med 24 procent til 399 mio. kr, mod 322 mio. kr. i 2019.

Driftsindtjeningen (EBITDA) steg også til 131 mio. kr., hvilket er over en tredobling i forhold til første kvartal 2019, hvor indtjeningen lød på 37 mio. kr.

"Vi profitterede ved at leverede høj produktionseffektivitet og øgede salget på tværs af vores markeder til en højere gennemsnitspris", siger administrerende direktør ved Goodvalley Hans Henrik Pedersen.

Storlandbruget har en bred kreds af danske landmænd som ejere, og producerer svinekød på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland.

Virksomheden er i vid udstrækning selvforsynende med produktionskæde fra foder, avl og slagtning af svin, herunder også biogasanlæg til produktion af elektricitet og gødning.

Polen går godt - Rusland halter efter

Det samlede salg af svinekød faldt for Goodvalley til 10,1 tusind ton, hvor det i 1. kvartal 2019 var 11,5 tusind ton.

Den polske forretning voksede i første kvartal fra en omsætning på 212 mio. kr. i 2019 til 255 mio. kr. i 2020. Det er især bygget på højere svinepriser. Ifølge kvartalrapporten fik Goodvalley en gennemsnitpris på 13,57 kr. pr. kg. gris, mod 9,07 kr. pr. kg. i første kvartal 2019.

Også i Ukraine voksede forretningen, og driftsindtjeningen voksede markant fra 16 mio. kr. i første kvartal 2019 til 45 mio. kr. i 2020. Denne stigning skyldes især større mængder samt høje priser.

I modsætning hertil var forretningen i Rusland nogenlunde stabil og viste kun en mindre stigning fra 35 mio. kr. i 2019 til 36 mio. kr. i 2020. Dog faldt EBITDA fra 10 til 8 mio. kr. Her gjorde flere grise op for en lavere pris, der generelt er set i Rusland de seneste år.

Corona ikke stor betydning 

Selskabet melder derfor også, at det verdensomspændende udbrud af coronavirus generelt ikke har haft stor betydning for selskabets produktion eller salg i første kvartal, men at det har betydet større usikkerhed på markedet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle