Græsprotein kan udløse et nyt dansk eksporteventyr

Teknologien med udvinding af græsprotein åbner op for at dansk landbrug kan tjene flere penge på at blive miljø- og klimavenlige og samtidig eksportere de nye teknologier.

Efter flere års forskning er teknologien omkring udvinding af græsprotein nu klar til at blive rullet ud. Teknologien kan løse en række af landbrugets største miljøproblemer og samtidig udvikle sig til et dansk eksporteventyr.

Det skriver Finans. 

"I begyndelsen anså mange det for at være et helt urealistisk projekt, som forudsatte, at vi nærmest tilplantede hele Danmark med græs. Vores resultater har dog været noget af en øjenåbner, og de 500.000 hektar skal ses i lyset af, at vi allerede i dag dyrker græs og majs på 480.000 hektar. Hvis det areal omlægges til nye højtydende græs-sorter, og vi samtidig får optimeret hele produktionen, er vi faktisk tæt at kunne blive selvforsynende med protein", vurderer Uffe Jørgensen, centerleder ved Institut for Agro-økologi, Aarhus Universitet.

For at visionerne om at græsprotein skal erstatte den danske import af sojaprotein kan realiseres skal der opføres omkring 200 decentrale anlæg. 

Ingeniørfirmaer som R&D er med til at udvikle teknologien og sammen med Landbrug& Fødevarer og forskerne øjner de et kæmpe eksportpotentiale.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle