Grøn ungdomsbevægelse demonstrerede for høj CO2-afgift

Den grønne ungdomsbevægelse og ungdomsgruppen Fødebrug & Landvarer var mødt op foran bygningen, hvor Svarer-udvalget præsenterede sin rapport over en CO2-afgift på landbruget.

Det var ikke kun økonomiprofessor Michael Svarer og en bunke journalister, der var mødt op onsdag formiddag, da Svarer-udvalget præsenterede sine anbefalinger til, hvordan man i Danmark kan indrette en CO2-afgift på landbruget.

Foran Eigtveds Pakhus i København havde også en gruppe unge klimaaktivister taget opstilling.

Det var blandt andet Den Grønne Ungdomsbevægelse og deres pendant til Landbrug og Fødevarer, som de kalder Fødebrug og Landvarer.

Her stod de klar med croissainter, kaffe og smagsprøver på det som lobbyorganisationen ser som fremtiden for dansk landbrug: Flækærter. 

Flækærter er tørrede gule ærter, og dem delte organisationerne ud til alle interesserede i små grønne poser.

På skilte krævede de unge en "høj klimaafgift nu, tak", at der kommer "mindre lort, mere handling" og at politikerne tager "tyren ved hornene".

De sang fællessang og forsøgte at komme i snak med både journalister, politikere og landmænd.

Sidstnævnte vil Den Grønne Ungdomsbevægelse gerne i snak med, hvis der er optræk til traktordemonstrationer.

- I dag står landbruget for mere end en tredjedel af Danmarks samlede CO2-udledninger og 80 procent af vores opdyrkede areal bruges på at dyrke dyrefoder. Vi ser gerne et landbrug, der i højere grad producerer mad til mennesker. Dyrker vi flere planteproteiner til mennesker, kan vi skabe mere mad på færre kvadratmeter, give mere plads tilbage til naturen og forsyningssikre Danmark for fremtiden, udtaler Christian Hansen fra Fødebrug & Landvarer i en pressemeddelelse.

Ønsket fra de unge er en høj CO2-afgift, der "som et led i en grøn omstilling af landbruget" kan være med til at fremtidssikre dansk fødevareproduktion.

- Jeg holder rigtig meget af dansk landbrug, og jeg tror fuldt og fast på, at de rette politiske rammer kan skabe en sektor med nok hænder og sunde, grønne madvarer i verdensklasse, udtaler Rebecca Borch Hisseldahl fra Fødebrug og Landvarer.

Emneord

video , Co2-afgift

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle