Gram Slot købte kvæggård - vil udvide endnu mere

Svend Brodersen forventer, at Gram Slot - der har 2100 hektar under plov - vil udvide det økologiske areal yderligere i 2017.

Gram Slot tager fat på det nye år med nye udvidelser.

Gram Slot, der igennem en årrække har haft 350 malkekøer, udvidede i efteråret kvægbesætningen til 600 køer ved at købe en gård i Vedsted, beretter Svend Brodersen, der sammen med detailkæden Rema1000 ejer Gram Slot.

Mejeriprodukterne afsættes i kædens butikker.

"Vedsted Cotel som vi kalder den nye gård er ved at blive startet op og vi malker hver dag flere og flere køer for til sidst at ende på at malke ca. 250 køer. Vi satte i efteråret 200 drægtige kvier ind i staldene og de kælver i disse uger, så vi får rigtig mange kalve, og derfor får vi også mange nye køer, som kommer ind i malkebesætningen, og vi forventer at Vedsted Cotel er fuldt kørende i starten af foråret," fortæller Svend Brodersen.

Også på marksiden udvider Gram Slot.

"Landbruget udvikler sig med enorm hast," fortæller Svend Brodersen.

"Vi starter 2017 med at have 2100 hektar muld under plov, og jeg er ret sikker på, at det tal stiger i løbet af de kommende måneder, for efterspørgslen på økologiske fødevarer er støt stigende."

Koncerter og messer trækker gæster

Det er ikke kun på landbrugssiden der er gang i virksomheden Gram Slot. Hele event- og restaurationsdelen er også klar til at tage fat på det nye år med mange nye tiltag og koncerter. Liselotte Lauritzen, der er leder inden for hele området fortæller:

"Jeg sidder i disse dage og planlægger årets mange koncerter og events og vi har allerede mange weekender bookede med koncerter eller messer. Flere af koncerterne er sågar udsolgte eller er tæt på at være det, så vi er ikke i tvivl om at 2017 også bliver et år, hvor mange gæster besøger Gram Slot. Det første store arrangement er vores spændende helsemesse, der finder sted den 28. – 29. januar."

Det er virksomhedens mål at nå over 120.000 gæster i 2017. Det er samme antal gæster som 2016.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle