Gratis app med værktøjer for landmænd

Jysk Landbrugsrådgivning vil med ny app gøre livet lettere for landmanden.

Slut med støvede opslagsværker og formelsamlinger. De kan alle være i Jysk Landbrugsrådgivning nye app til smartphonen.

"Med den nye app på sin smartphone eller sin tablet, så kan landmænd nu løse akutte opgaver i mark og stald - enkelt og brugervenligt," forklarer direktør Torben Jensen fra Jysk Landbrugsrådgivning.

Svineproducenter kan fx nu på app’en hurtigt få de nyeste svinepriser i Danmark og Tyskland. Eller de kan beregne, om smågrisene skal sælges eller fedes op.

App’en er tilgængelig på App Store til iPhones og i Play Butik til Android-mobiler. Den har titlen 'Jysk Landbrugsrådgivning'.

"Vi har lagt vægt på, at der er en række gode værktøjer til brug i planteavlen, men tilsvarende er der også målrettede funktioner til kvægbrugere og svineproducenter. I et særligt afsnit på app’en serverer vi nogle super brugbare værktøjer, der er gode i beslutningsprocessen, hvis man har planer om at låne eller investere," fortæller direktøren.

Giv app’en til markmanden

Torben Jensen anbefaler også stærkt landmænd at få deres ansatte til at hente app’en, fordi mange af funktionerne kan give en stor lettelse i dagligdagen. For eksempel vil bedriftens markmand have stor glæde af at benytte udsædsberegner og kemikalieberegner - eller han kan selv nemt orientere sig om de tidsfrister, der findes omkring jordbehandling, gyllekørsel og ompløjning af efterafgrøde og meget andet. Dette er samlet i et afsnit om ”Regler i markbruget” på app’en.

Desuden indeholder app’en kortfattet, præcis og illustreret information om planteværnsmidler, vækststadier, ukrudtsarter, sygdomme og skadedyr.

Brugerdrevet innovation

Jysk Landbrugsrådgivning har under udviklingen af app’en samarbejdet med en fokusgruppe af yngre landmænd, der har testet funktionerne og givet ideer til nye værktøjer og indhold.

"Vi har et stort ønske om, at brugerne er med til at udvikle app’en. Det er dem, der kender behovet og har de praktiske erfaringer. Vi vil derfor også fortsat appellere om at brugerne giver os feedback, siger Torben Jensen.

Ønskerne er ikke altid store og forkromede. For eksempel foreslog en landmand, at app’en fik en simpel funktion til at tælle læs.

"Det var der ikke nogen af vores rådgivere, der lige havde tænkt på. Men nu er funktionen selvfølgelig integreret i app’en," siger Torben Jensen.

Jysk Landbrugsrådgivning har besluttet at frigive app’en nu, men der arbejdes hårdt med at udvikle nye funktioner, der vil blive tilføjet via opdateringer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle