Gratis middage til grøntsagshadere

 Frugtformidlingen arrangerer gratis middage for grøntsagshadere.

Frugtformidlingen skal fra næste år være omdrejningspunktet i et projekt, hvor 10 lokale middage for grøntsagshadere afholdes, i samarbejde med alle de frugt-, bær-, svampe- og grøntsagsavlere, der har lyst til at deltage. 

Det skriver Gartner Tidende.

”Der er flere mål med middagene, dels at inspirere forbrugerne og nedbryde deres barriere for at spise grønsager, dels at gøre avlerne mere synlige i lokalsamfundet og i de lokale medier”, siger projektleder Trine krebs.

Frugtformidlingen har i 15 år rejst landet tyndt og lavet grøntsagsrig mad med- og til danskerne. 
Alligevel har mange stadigvæk svært ved, eller mangler konpetencer til, at lave spændende, varierede måltider med masser af grønt. 

”De forbrugere, der har svært ved det, skal vi blive ved med at inspirere – især lige nu, hvor der er så meget fokus på grønsagsspisning i forhold til sundhed og miljø. Mange taber pusten, fordi de føler sig udskældt samtidig med, at de ikke ved, hvor de skal starte. Vi synes, det er tid til at tage fat om knoldsellerien og alle de andre grønsager og møde de oversete og lidt trætte. Vi vil i dialog og skabe glæde og samtale i øjenhøjde uden løftede pegefingre – både helt konkret med lokale borgere, men så sandelig også i pressen”, siger Trine Krebs.

Middagen vil kunne vindes ved lodtrækning via branchens fælles medier, samt avlkernes egne medier. Både hjemmesider og sociale medier. 

De forbrugere, der vinder lodtrækningen, sørger Frugtformidlingen for at invitere til en middag med avlerens råvarer i et lokalt forsamlingshus. 

”Inden middagen inviteres gæsterne til rundvisning på det lokale gartneri, som gerne vil markedsføres i denne nye event. Efterfølgende får gæsterne middagen serveret, de kan også vælge at gå med i køkkenet og være med til at lave en masse dejlig mad fyldt med sæsonens grønsager. Vi opfordrer avlerne til at hjælpe med serveringen, fordi man derved kommer naturligt rundt blandt folk og kan samtale, lytte og spørge. Det er en ideel situation for god dialog og godt værtskab”, siger Trine Krebs.

Faktaboks

Alle avlere, som gerne vil være med til en middag for grønsagshadere i deres lokalsamfund, kan kontakte Trine Krebs, trine@frugtformidlingen.dk, mobil: 26 71 32 54.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle