Gravid mælkeproducent udvalgt til eliteuddannelse: Takkede først nej

Hanne Line Revsbech fra Djursland er blevet udvalgt til ny eliteuddannelse for unge landmænd. Uddannelsen skal styrke talentudviklingen og udbrede innovative tiltag i landbruget.

”Du er blevet udvalgt! ”.

Wow, tænkte 34-årige landmand Hanne Line Revsbech fra Djursland, da hun tilbage i oktober 2018 sad med en mail foran sig, hvor der stod, at hun var blevet tilbudt en plads på en ny eliteuddannelse for unge landmænd, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Fra januar 2019 har knap 20-25 udvalgte landmænd fået mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, der skal udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling.

Uddannelse skal bidrage til en ny kultur for talentudvikling og videreuddannelse i landbruget og er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.

”Det første jeg tænkte var; fedt, det gad jeg bare godt, men så tænkte jeg, det går jo ikke”, forklarer Hanne Line Revsbech. 

Ingen vidste på dette tidspunkt, at hun ventede sit 4. barn med ankomst i maj 2019.

”Jeg ringede for at takke nej, men de mente sagtens, at jeg kunne klare det, så nu ser det ud til, at jeg læser til eksamen med en lille baby”, lyder det fra Hanne Line Revsbech.

De nye elitelandmænd

Deltagerne på eliteuddannelsen skal rustes til lederrollen i fremtidens landbrug. Teknologien i landbruget stormer frem og giver nye muligheder for indtjening og ikke mindst miljøpåvirkning.

Mælkeproducent Hanne Line Revsbech driver til dagligt et I/S sammen med sin mand, forældre og to ansatte i Ørsted. Hun har altid været videbegærlig og ser frem til at starte på uddannelsen.

”Jeg blev færdig med min uddannelse som agrarøkonom i 2007 som 23-årig. Siden da har jeg efterspurgt en efteruddannelse for os landmænd. Vi er flere, der leder store virksomheder. Du ser ikke andre brancher, hvor man sidder og er med på beatet med en 25 år gammel uddannelse, så det er et rigtig godt tiltag”, mener hun.

Uddannelsen strækker sig fra januar 2019 frem til oktober, hvor deltagerne skal til eksamen. Hanne Line Revsbech håber på at kunne bruge uddannelsen til at udvikle sin egen virksomhed, og naturligvis få en del nye kontakter.

”Der er allerede lagt op til, at vi efterfølgende kører videre med en netværksgruppe for os, der har deltaget”.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle