Greenpeace tager til genmæle: "I burde hilse vores undersøgelser velkommen”

Greenpeace svarer nu i et åbent brev til L&F på den kritik gruppen har fået blandt andet efter en aktion på en svineproduktion tidligere på ugen.

Greenpeace har i de sidste par dage været en del i medierne - både fordi de tirsdag morgen brød ind på en dansk bedrift med griseproduktion, og fordi de samtidig med at TV2 sendte flere tv-indslag om en kvinde, der mener, at hendes astmatiske helbredsproblemer hænger sammen med, at hun bor nær en svineproduktion også selv udgav en film på Youtube om samme problematik.

Greenpeace er blevet stærkt kritiseret af blandt andet Landbrug & Fødevarer og Danske Svineproducenter, men nu svarer organisationen igen med et åbent brev til L&F.

"Det kan undre, at Landbrug & Fødevarer og landbrugets medier har mere travlt med at skælde ud på Greenpeace fremfor  at byde det velkomment, at det bliver undersøgt, om den intensiverede svineproduktion udgør en helbredsrisiko for de mennesker, der lever omkring den", skriver organisationen.

Greenpeace mener heller ikke, at gårdejerens egen, og L&F's påpegning af, at gården, Vanløsegård, som 19 aktivister brød ind på, er et dårligt eksempel i deres kamp - for selvom gården har teknologi, der kan reducere luft- og ammoniakudledning, så er det ikke nok:

"Det er simpelthen ikke muligt at undgå udsivning af stank og kemiske stoffer fra stalde, hvor så mange dyr lever under samme tag. Den påståede miljømæssige vinding ved kæmpe-staldene opvejes i negativ forstand af det øgede antal dyr, de kan huse. Vanløsegård er et eksempel på den grundlæggende, ubæredygtige industrialisering af dansk svineproduktion", skriver de.

Derudover påpeger Greenpeace også, at selvom L&F fremhæver, at landbrugspakken ikke ændrede ved, hvor let eller svært det er for landmænd at udvide deres svineproduktion, så er der to borgmestre i organisationens film, der fortæller om det modsatte:

"Både Holbæks og Skanderborgs borgmestre siger det diamentralt modsatte - nemlig at den efterfølgende ændring af Husdyrbrugloven i høj grad satte kommunerne ud af spillet, så længe en række formelle krav er overholdt", skriver de.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle