Åben stald: Topmoderne anlæg med 480 farestier til løsgående søer

Den nybyggede stald hos Asger Krogsgaard er med 480 farestier til løsgående søer med inventar i glasfiber og består af 20 sektioner. Åben stald-arrangement på fredag 3. juli.

En af de mest topmoderne staldløsninger i Danmark med nye teknologier og systemer, der for første gang tages i brug på dansk grund.

Sådan lyder det i invitationen til et åben stald-arrangement hos svineproducent Asger Krogsgaard ved Ringkøbing, og for de der gerne vil tjekke med egne øjne, hvordan sådan en stald ser ud, skal der sættes kryds i kalenderen fredag 3. juli.

Den nybyggede stald er med 480 farestier til løsgående søer med inventar i glasfiber, og består af 20 sektioner, hvor der er lagt vægt på at udnytte pladsen optimalt.

I byggeriet er der også lagt stor vægt på hensynet til miljøkrav og dyrevelfærd samt et sikkert drifts-flow. I stalden er der 25 procent fast gulv og gyllekøling.

På foderdelen er der installeret Transpork fase-fodringsanlæg med smartfeeder-udfodring, som for førstegang installeres i en dansk stald.

For hver so monteres en smartfeeder, som kan fodre soen efter kurve i forskellige hastigheder og antal gange. Hele anlægget betjenes med Distriwin-styringen og kan fjernstyres via app på smartphone.

Farestaldene kan fodres med to forskellige foderblandinger på enkeltdyrs-niveau.

Virksomhederne bag projektet er Kjargaard Byg, Skiold Jyden, Anders Smed, Viftrup El, Klimadan, Skov A/S, Weda og Agilia.

På grund af corona-krisen er der to tidspunkter, hvorpå det er muligt at tilmelde sig til begivenheden:
kl. 10:00 - 11:45 eller 12:00 - 14:00. Tilmelding kan ske her, og efterfølgende modtages bekræftigelse på tilmelding via mail.

Der er plads til 40 deltagere i hvert af de to tidsrum. Adressen er Søndervig Landevej 9, 6950 Ringkøbing.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle