Øko-grise trak 9.000 på Sofari

Der dukkede næsten 4000 flere danskere op end sidste år, da 13 danske øko-landmænd inviterede på Sofari søndag.

13 gårde med økologiske grise inviterede søndag på Sofari rundt omkring i Danmark, og den invitation var der knap 9000 mennesker, der tog imod.

Helt præcist fik øko-grisene på de 13 gårde besøg af 8915 mennesker, og det er næsten 4000 flere end sidste år.

Det var derfor nogle tilfredse arrangører, der efter dagen kunne gøre status.

- Vi er rigtig glade for, at så mange mennesker valgte at bruge søndagen på at opleve de økologiske grise.
Det har været en rigtig god dag for alle, både for de besøgende og for vores 13 Sofari-værter, som har nydt at opleve begejstringen blandt gæsterne over at kunne komme helt tæt på de økologiske grise, siger Hanne Børsch, der er chefkonsulent i L&F Økologi og projektleder på Sofari i en pressemeddelelse.

Hanne Børsch var i løbet af dagen i dialog med alle Sofari-værterne, og stemningen var god over hele linjen, lyder det.

Mette Pals Jørgensen fra Ringsted var taget på Sofari sammen med sin mand og datter Johanne, og de var alle blevet klogere på, hvordan den økologiske gris produceres i Danmark, fortæller hun.

- Vi spiser meget økologi – men ikke så meget økologisk kød, fordi det er dyrt. Men det har været en rigtig
god oplevelse at se, hvordan de økologiske grise lever, og jeg vil i fremtiden tænke mere over at få råd til at købe det, siger Mette Pals Jørgensen.

I år var det muligt for familier bosiddende i københavnsområdet at tage en bus ud til en Sofari-vært. 

En af de 13 Sofari-værter var Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland. Randi Vinfeldt er også formand for
foreningen FØKS, der sammen med Landbrug & Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening arrangerer Sofari, og hun var glad for dagens arrangement.

- Det har været en dejlig dag med glade Sofari-værter og gæster over hele linjen. En rigtig god oplevelse, der har givet anledning til mange gode snakke med forbrugerne. Folk er virkelig interesserede i at høre om, hvordan vi opdrætter vores grise, siger Randi Vinfeldt. 

Emneord PLUS

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle