13 øko-griseproducenter inviterer danskerne på Sofari 

Søndag 22. maj 2022 fra kl. 10-14 åbner 13 producenter dørene og giver mulighed for at danskerne kan opleve det økologiske griseliv.  

Søndag den 22. maj 2022 fra kl. 10-14 inviterer 13 økologiske gårde med grise danskerne ud for at se, hvordan de økologiske grise lever.

Her kan man opleve smågrisene lege i græsset, soen rode i jorden på jagt efter orme og insekter eller se grisene tage mudderbad i sølehullet. 

På Sofari er der mulighed for at få et indblik i både søer og smågrises liv på marken og i slagtegrisenes liv i stalden. 

www.sofari.dk kan man se, hvilke gårde der holder åbent.  

- Gårdene er meget forskellige og giver et indblik i diversiteten i den økologiske produktion af grise. De fleste af gårdene har en stor produktion af økologisk grise med flere hundrede søer og tilhørende smågrise og slagtegrise, mens andre af gårdene er mindre gårde med gammel dansk landracegrise og ungarsk uldgrise med direkte salg til bl.a. restauranter, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.  

På mange af gårdene vil der også være mulighed for at se nogle af de tiltag økologiske griseproducenter arbejder med for at skabe øget velfærd for grisene. 

”Blandt andet har mange af årets værter plantet træer, hvor søer og smågrise har mulighed for at fouragere mellem træer. Træerne giver skygge til grisene på varme dage samtidig med, at de optager næringsstoffer fra grisene og giver grobund for øget biodiversitet;” siger Hanne Børsch. 

Til Sofari er det de økologiske grise, der er i centrum. Men på de enkelte gårde er der arrangeret forskellige aktiviteter for børn og voksne. Flere af stederne er der også mulighed for smage på produkter lavet af kød fra gårdens grise. 

Sofari arrangeres i et bredt samarbejde mellem Landbrug &Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og foreningen FØKS (Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitetssvinekød). 

Faktaboks

Sofari

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle