Den altoverskyggende udfordring for svineproducenter er afregningsprisen for svinekød og smågrise. Det viser en afstemning på landbrugsavisen.dk.
56 procent eller flere end 1.600 har sat hak ved, at afregningsprisen er største udfordring. På andenpladsen kommer konkurrencevilkår, som har fået 17 procent af stemmerne. 10 procent mener til gengæld, at omdømme er den største udfordring, mens syv procent peger på miljø og 6 procent på finansiering.
Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, mener, det afspejler, at svineproducenterne ikke kan få økonomien til at hænge sammen.
»Selvfølgelig skal slagterierne arbejde med at hjembringe en højere pris. Det tror jeg også de gør, men de kan jo ikke tryne markedet, og prisen er fuldt på højde med den tyske notering,« siger han.
Klaus Kaiser, cheføkonom Seges, peger på, at vi er i bunden af en priscyklus lige nu.
»Man skal ikke blive blind af, at vi befinder os i et af yderpunkterne, men priserne vil rette sig. Vi begynder på en normalisering i 2016,« siger han.
Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, forsikrer, at slagteriet gør, hvad de kan for at sælge hvert eneste delstykke af grisen til den højest mulige pris.
»Men der er større mængder kød på verdensmarkedet, end der fortæres, og prisen stiger først, når efterspørgslen stiger,« siger han.
Kommentarer