Betalt indhold af European Protein

Bedre malkning og stærkere grise

Problemer med for mange svage grise og for lidt mælk blev vendt efter flere års udfordringer.

Poul Grøntved ejer en gård i Sæby med 800 søer og produktion af syv kilos-grise. Poul har i flere år døjet med at få søerne til at malke tilstrækkeligt. Det resulterede i mange svage grise og et utilfredsstillende produktionsresultat.

Ændringer i foder og fodringssystem

Poul fodrer med tørfoder til smågrisene og vådfoder til søerne. Da først vådfodringssystemet blev ændret til envejsfodring, og EP199 blev tilsat for at kontrollere biologien, så Poul markante ændringer i produktionsresultatet.

Bedre resultater

Selvom Poul kort tid efter kunne melde om større malkeydelse og yverspænding, ses den fulde effekt af EP199 først efter tre til seks måneder.

Efter tre måneders brug blev de mindste grise mere levedygtige og færre måtte aflives.

”Dødeligheden faldt og grisene vejer i dag 7-800 gram mere i gennemsnit. Selvom søerne fravænner større kuld, bliver de ikke afmalkede. De holder huld – også selvom grisenes først fravænnes efter fem uger”, udtaler Poul.

I dag producerer Poul 35-36 grise per årsso, hvor han før lå på 32-33 grise per årsso.

”Det er langt skønnere at være landmand og for medarbejderne at arbejde med søer, der er gode til at passe deres grise. I de mange år, vi har kørt med vådfodring, har vi aldrig prøvet noget, der på en gang virkede så godt, og som varede ved. Derfor vil vi fortsætte med at bruge EP199” siger Poul Grøntved.

Sponsoret: Bedre malkning og stærkere grise

Hvordan virker EP199?

EP199 er et funktionelt og tørret fermenteret tilskudsprotein, der tilsættes foderet. Produktet kan anvendes til tør og vådfodring. Tilskuddet indeholder probiotika, præbiotika og metabolitter (nedbrydningsstoffer). EP199 fremmer de gavnlige mælkesyrebakterier i tarmen og bidrager til en balanceret og stabil tarmflora. Produktet virker mod bakterier og betændelse.  

Se Pouls resultater ved at tage et billede af QR-koden med din telefon. Du kan også gå ind på www.europeanprotein.com

Sponsoreret QR kode

Emneord sponsoreret, European Protein, tilvækst, udbytte, smågrise

Betalt indhold af European Protein

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.