Bliv Sofari-vært: Vi lever af at forbrugerne kender os

Sofari søger værter til årets arrangement, der afholdes 22. maj. Det er en vigtig dag med åbne døre, som viser forbrugeren hvorfor man betaler ekstra for et stykke økologisk grisekød, lyder det fra arrangørerne.

Søndag 22. maj 2022 kl. 10-14 er der Sofari, hvor danskerne får mulighed for at komme helt tæt på de økologiske grise.

Sofari har derfor brug for økologiske landmænd med grise, som har lyst til at være vært til dette års arrangement.

 Aktiviteterne på Sofari varierer fra gård til gård alt efter hvor stort et set-up, man har lyst til at lave. Sofari stiller et koncept med materialer til rådighed, ligesom der også bliver sørget for markedsføring og eventuelt pressedækning af hver enkelt gård.

Ifølge Randi Vinfeldt formand i foreningen FØKS, der er med til at arrangere Sofari, er afholdelsen af eventen vigtig for afsætningen af det økologiske grisekød.

”Forbrugeren ved køledisken kan have svært ved at gennemskue, hvad de får, når man betaler mere for et stykke økologisk grisekød. Når forbrugeren tager til Sofari, går en tur i faremarken, taler med landmanden og oplever den økologisk griseproduktion helt tæt på, gør det en forskel,” siger Randi Vinfeldt.

Værter søges

Sofari-projektet kan ikke lade sig gøre uden økologiske griseproducenter, der vil åbne hegnsledet og vise deres produktion frem.

Thomas Bertram, økologisk griseproducent ved Jerslev, har været Sofari-vært flere gange og er med i gruppen, der tilrettelægger dette års arrangement.

”Økologien lever af, at forbrugerne kender os og ved, hvordan vi producerer. Derfor er det vigtigt, at vi stiller op som Sofari-værter. Vi vil rigtigt gerne have, at danskerne får mulighed for at blive klogere på det økologiske griseliv” siger Thomas Bertram.

Det er i tredje gang, at Thomas Bertram selv stiller op som Sofari-vært.

”Som Sofari-vært er det en stor glæde for mig at invitere forbrugeren inden for på gården. Det forkorter afstanden mellem land og by og giver mig mulighed for at vise forbrugerne, hvorfor jeg er stolt af min produktion. Det er en oplevelse, jeg helt klart kan anbefale,” siger Thomas Bertram.

Faktaboks

Få mere at vide om Sofari

  • Er du økologisk griseproducent med lyst til at blive Sofari-vært? Så kontakt: Hanne Børsch, projektleder for Sofari i Landbrug & Fødevarer på 27245833 / hab@lf.dk og hør mere om mulighederne for at blive Sofari-vært.
  • Du er også velkommen til at kontakte Thomas Bertram for at høre mere om hans erfaringer som Sofari-vært på 60853824 / bertramtraktor@hotmail.com
  • Om Sofari: Bag arrangementet står Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og foreningen FØKS (Foreningen for Økologisk KvalitetsSvinekød). Sofari er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.
  • Se mere om Sofari på www.sofari.dk

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle