Bornholms dygtigste soholder: 40 grise pr. årsso og 14,1 i egenfravænning

Preben Bjerregaard var allerede tæt på sidste år, men i år blev han kåret til årets soholder på Bornholm.

Preben Bjerregaard fik tilbage i 2013 prisen som årets slagtesvineproducent på svinekongressen i Herning.

Her seks år senere står han igen øverst på sejrsskamlen, idet han forleden blev kåret som den bedste soholder på Bornholm, der tæller nogle af landets dygtigste svineproducenter.

Årsagen til, at han blot få år efter overtagelsen af et sohold er gået til tops på Bornholm, har han lidt svært ved at svare præcist på.

»Jeg kan ikke sætte ord på, hvad der præcist er lykkedes for os. Men i starten var vores fokus på, at vi fik skiftet søerne ud og fik ny genetik ind.

Så har vi arbejdet med arbejdsrutiner og struktur, og jeg har formået at fastholde de ansatte. Det har stor betydning«, forklarer Preben Bjerregaard.

Han er kommet over 40 grise pr. årsso og glæder sig især  over besætningens egenfravænning, der er omkring 14,1 grise i gennemsnit.

Trods produktionstal i den gode ende af skalaen er Preben Bjerregaard langt fra færdig med at optimere på sin sobesætning. Hans fokus skifter løbende, men aktuelt vil han gerne have bragt antallet af dødfødte grise ned.

Selve placeringen i opgørelsen hos de bornholmske svineproducenter er ikke afgørende for ham.

»Førstepladsen er ikke noget, der har en prioritet for mig. Målet er, at vi er i stand til at holde vores resultater og så løfte det med en pil op. Kommer der en og suser forbi mig med 42 grise pr. årsso, vil jeg være den første til at ønske tillykke«, siger Preben Bjerregaard.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle