Bovbjergs øko-polte skal også sælges i Tyskland

Bovbjerg Økologi får nu lov til at sælge økologiske sopolte på det tyske marked.

Henrik Bovbjergs indtog som økologisk opformeringsbesætning med genetik fra Topigs Norsvin har været en succes fra dag et.

Derfor sætter han nu fart på en ekspansion, og han vil i den kommende tid sætte produktionen af sopolte i vejret. Aftagerne skal bl.a. findes på et nyt marked.

»Vores afsætning af sopolte til danske økologer har været rigtig god. Vi har haft helt udsolgt, Vi har ikke skulle slagte sopolte, for dem har vi alle kunnet få solgt«, forklarer Henrik Bovbjerg, der driver Bovbjerg Økologi ved Give.

»I slutningen af maj fik jeg lov af Topigs Norsvin til at sælge mine sopolte til det tyske marked, som er lige så stort, som det er i Danmark, hvor der er cirka 13.000 økologiske søer«, fortæller en glad Henrik Bovbjerg, der ser store perspektiver i, at hans dyr også kan sendes ned til tyskerne.

Vil sælge op mod 3.000 ekstra sopolte

»Jeg håber i første omgang at kunne komme op på at sælge 1.000-2.000 sopolte til det tyske marked. Målet er at have en afsætning på omkring 3.000 sopolte årligt«, siger han og nævner, at de tyske økologer i dag bruger genetik fra mange mindre avlsselskaber.

»Jeg har tidligere haft forespørgsler fra udlandet, uden at vi har kunnet honorere det. Nu har jeg fået muligheden for at sælge til tyskerne, og det vil jeg gå i gang med til efteråret. Salget skal bygges stille og roligt op, og jeg skal nok have fat i nogle tyske omsættere for at få poltene afsat, men det tror jeg på kan lade sig gøre. I øjeblikket har vi ikke nogen sopolte at sælge, efter vi lige har leveret til en besætning, der er blevet saneret, og til en ny producent, som er startet med økologi. Desuden skal jeg have polte til min egen besætning«, siger Henrik Bovbjerg.

Investeret i ekstra ejendom

For at kunne levere polte til Tyskland har han tilkøbt en ejendom. Her skal yderligere 400 søer supplere de cirka 600 søer, han har på sin hovedejendom. Tanken er, at der på begge sites fordeles 250 landrace-søer og så TN70-søer for resten.

»Falder vi for sygdom, har vi spredt vores risiko ud på to ejendomme, og så har vi dermed et ekstra ben at stå på«, forklarer Henrik Bovbjerg om sit kommende setup.

Faktaboks

  • Henrik Bovbjerg, Bovbjerg Økologi
  • Give
  • Har købt ny ejendom og planlægger udvidelse af sit soantal.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle