Bredholt om prisgaranti: Fristende, men umuligt

DC-formand deler bekymringen over lave priser. Men garantipriser kan ikke gives, påpeger han.

En prissikring på grisene ville være dejlig - men det kan ikke lade sig gøre.

Sådan lyder svaret fra DC-formand Erik Bredholt på dagens udmelding fra svineproducenternes formand Henrik Mortensen om, at Danish Crown burde lave en garantipris til sine andelshavere.

»Det er meget fristende, men vi har mange gange forklaret Henrik Mortensen, at hvis vi garanterer en pris til andelshaverne, og vi ikke kan få den pris ude i markedet, så bliver det jo andelshaverne selv, der kommer til at betale for det,« forklarer Erik Bredholt.

Han påpeger, at Danish Crown har forsøgt af flere omgange at kigge nærmere på en model. Men det strander på, at der ikke findes et futuremarked eller en børs, der i nævneværdig grad håndterer aftaler om kød eller kødprodukter. Og derved kan Danish Crown ikke afdække den underliggende risiko.

Priser: Der må ske noget

Netop i dag torsdag meldte Danish Crown atter en sænkning af svinenoteringen ud, så den nu rammer ni kroner.

Det huer ikke bestyrelsesformanden.

»Jeg er da bestemt ikke glad for det prisniveau, vi har på grisene. Det er simpelthen for lavt. Og det er ikke kun på grise, men på animalske produkter, at prisniveauet er for lavt,« siger Erik Bredholt og tilføjer:

»Det er gældende som minimum i hele Europa. Så det håb, man kan have, er, at når alle andre omkring en også har det skidt, så skal det ændre sig på et tidspunkt.«

- Bør Danish Crown ikke gøre et eller andet for at hjælpe svineproducenterne?

»Vi gør, hvad vi kan for at drive DC til så stærkt et resultat som muligt. Vi arbejder hver eneste dag fra tidlig morgen til sen aften for at afsætte svinekød og oksekød til højest mulige priser. Vi reducerer omkostninger og vi arbejder på at udvikle nye produkter og optimere økonomien i de investeringer, vi har rundt omkring, så de giver et afkast til de danske ejere. Desværre kan vi ikke slå verdensmarkedet for svinekød. Vi kan ikke melde os ud af verdensmarkedet og få specialpriser. Det ville være rart, om man kunne, men sådan går det altså ikke,« konstaterer formanden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle