DanBred benytter særlige briller til at forbedre smittebeskyttelsen i stalde

DanBred er først i branchen med et særligt værktøj, der via en app eller et par digitale briller, kan mindske behovet for besøg i stalden og dermed øge smittebeskyttelsen.

På EuroTier har DanBred annonceret et samarbejde med firmaet Innomize om at implementere såkaldt Augmented Reality Remote Assistance (ARRA) til fjernsupport af grisebesætninger.

DanBred er allerede begyndt at implentere ARRA, som kun kræver appen Remote Eye eller et par særlige DanBred-briller. Ved at bruge teknologien kan antallet af mennesker, der besøger flere besætninger, begrænses.

Opstarten med teknologien kom som følge af Covid-19, der satte en stopper for rejser.

- Vi havde brug for at kunne få nogle øjne på vores grise og tage vores kunder eller samarbejdspartnere med på besøg, uden at de var her fysisk. Det førte til dette samarbejde, forklarer Tanja Jensen, afdelingsleder i DanBred.

Reducerer mængden af rejser

Foruden opretholdelse af høje smittebeskyttelseskrav i branchen hjælper DanBred med at reducere mængden af rejser foretaget af både medarbejdere og partnere - og udleder dermed mindre CO2.

Siden implementeringen af ARRA-værktøjet har DanBreds kunder oplevet betydelige tidsbesparelser på op til flere dage - herunder karantænetiden for et gårdbesøg, og medarbejderne sparer op til 12-48 timer pr. gårdbesøg.

I praksis fungerer teknologien ved, at teamet på gården optager live-video ved hjælp af en telefon eller DanBred-brillerne.

- Alt, hvad der kræves af dem i den anden ende, der ser på dyrene, er, at de har en computer eller tablet klar. Seerne kan se præcis, hvad teamet på gården kan se, og de kan få adgang til værktøjer, der gør det muligt for dem at tale og interagere direkte med teamet på gården i realtid, anfører DanBred.

Det betyder, at personalet på gården kan vise grisene virtuelt og i realtid, så dyrenes status kan vurderes af DanBred, der samtidig kan yde støtte med det samme.

- Hvis der er en udfordring i en stald, kan DanBred være der med det samme uden at skulle rejse, hvilket sparer en betydelig mængde tid. Dette hjælper os med at være mere agile ud fra det perspektiv, samtidig med at vi forsikrer vores kunder om, at vi kan hjælpe dem meget hurtigt, siger Søren S. Thuesen, afdelingsleder i DanBred.

Det nye værktøj kan for eksempel også bruges til selektering af polte og orner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle